Advertentie
carrière / Nieuws

De beste burgemeester ter wereld is...

...Marcelo Ebrard van Mexico-Stad. Hij is uitgeroepen tot de beste burgemeester ter wereld van 2010. Dat maakte de internationale organisatie The City Mayor’s Foundation maandag bekend.

07 december 2010

Liberaal beleid
De 51-jarige Ebrard bestuurt de hoofdstad van Mexico sinds 2006. Hij krijgt de titel ‘World Mayor’ vanwege zijn pragmatische, liberale beleid, het feit dat hij opkomt voor minderheden en veel heeft gedaan om het milieu te verbeteren. Ebrard bestuurt de miljoenenstad namens de linkse Partij van de Democratische Revolutie (PRD).

Homohuwelijk
Onder Ebrard werden in Mexico-Stad onder andere abortus en het homohuwelijk gelegaliseerd. Ook ontwierp zijn regering van de deelstaat Mexico-Stad een Groen Plan, dat de uitstoot van broeikasgassen in 15 jaar sterk moet verminderen. De Mexicaanse metropool, 20 jaar geleden nog de meest vervuilde stad ter wereld, staat inmiddels niet meer in de top 10 van steden met de slechtste luchtkwaliteit.

Populair
Ebrard is een populair politicus in Mexico en wordt al geruime tijd genoemd als mogelijke kandidaat voor de presidentsverkiezingen in 2012.

World Mayor
De titel World Mayor wordt sinds 2004 eens per twee jaar uitgereikt. De organisatie bekroont burgemeesters die ,,hun gemeenschappen goed hebben gediend en het welzijn van steden hebben verbeterd". Ook wordt gekeken of bestuurders hun stad meer internationaal aanzien hebben gegeven.

Cohen
In 2006 eindigde Job Cohen, toen nog burgemeester van Amsterdam, als tweede achter John So van de Australische stad Melbourne. In 2008 ging de prijs naar Helen Zille van het Zuid-Afrikaanse Kaapstad.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie