Advertentie
carrière / Nieuws

Beste Raadslid is ideale schoonzoon Marijnissen

Ron Meyer van de SP uit Heerlen is gisteravond uitgeroepen tot Beste Raadslod van Nederland. Minister Plasterk reikte hem de prijs uit en hij werd door onder meer partijgenoot Jan Marijnissen gelauwerd.

19 maart 2014

‘Hij is veelzijdig, betrokken en voelt mensen goed aan,’ trots kijkt SP-icoon Jan Marijnissen opzij naar zijn jonge partijgenoot Ron Meyer, ‘een meer dan terechte winnaar,’ aldus de socialist.’ Het Heerlense raadslid werd gisteravond verkozen tot Beste Raadslid van Nederland in de uitzending van Pauw en Witteman. Minister Ronald Plasterk overhandigde hem de bokaal.

Poetsen
Zo zelfverzekerd als hij zich in de live-uitzending presenteert, zo is hij ook in het dagelijks leven, wordt gezegd.  Als vakbondsman en politicus in Heerlen is hij van het type ‘niet lullen maar poetsen.’ Dit adagium is ook letterlijk op hem van toepassing. Hij organiseerde in 2011 mede het grote protest van schoonmakers, die meer geld en respect eisten. Een hele succesvolle actie. Ron Meyer is een man van het volk, die zich thuis voelt tussen de arbeiders en daar ook gepassioneerd voor opkomt.  Niet voor niets wordt hij de pitbull van Heerlen genoemd. En met zijn 32 jaar heeft hij een indrukwekkende staat van dienst, al acht jaar is hij fractievoorzitter van de Heerlense SP.


Inspirerend
De jury zag deze eigenschappen en oordeelde als volgt: ‘Sociaal bewogen, charismatisch, inspirerend, zeer bedreven in het politiek handwerk. Activistisch politicus en bestuurlijk effectief het beste raadslid.’ Steek die maar in je zak. Hoe komt het dat juist hij in het verre Heerlen zo opviel?

Kloppen
‘Ik denk dat het komt door het verhaal van Heerlen dat ik steeds heb proberen te vertellen,’ zegt Meyer vlak na de live uitzending van Pauw en Witteman tegenover Binnenlands Bestuur. ‘Dat verhaal is inspirerend. Een paar jaar geleden gaf niemand nog een stuiver voor Heerlen, en er is inmiddels zoveel verbeterd. Verder ben ik veel op straat, bij mensen thuis, luisteren. Een advies voor aankomende raadsleden? Veel kloppen. Kloppen op deuren en praten met de inwoners, dat geeft inspiratie.’

Boerenslimheid
Voor Jan Marijnissen moet Ron Meyer de ideale schoonzoon zijn, en wellicht een goede opvolger in de landelijke politiek? ‘Daar ga ik natuurlijk niet over, maar hij heeft alle goede eigenschappen voor een politicus,’ zegt Marijnissen. ‘Zijn veelzijdigheid is opvallend, hij is betrokken en hij bezit boerenslimheid. Dat is heel belangrijk.’
 
Opleiding niet genoeg

De SP staat bekend om de uitgebreide opleidingsmogelijkheden voor jonge leden. Is Meyer dankzij deze scholing de beste geworden? ‘Alle jonge mensen bij de SP krijgen een opleiding, maar dat alleen is niet genoeg. Je moet ook talent hebben. Mensen en situaties aanvoelen. Helaas zien we dat in de politiek te weinig. Ron is een voorbeeld van hoe het wel moet,’ aldus Marijnissen.


Genomineerden
Jammer voor genomineerde raadsleden Anne Kuik (CDA) uit Groningen, die als tweede eindigde, Gerdien Rots (CU) uit Zwolle, en de Venlose PvdA’er Vera Taks. Zij visten er naast, maar zijn in eigen gemeente in elk geval wel de beste. Ongetwijfeld zien ze dit vanavond in de stemmen terug.

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

True
wat een SP jubelstukje dit, gaat het wel goed met jullie?
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Ella / Beleidsmedewerker
@Ra beetje zuur, mag toch best een keer positief over het beste raadslid. Heeft volgend mij niets met sp te maken
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
True
@ellaeen reeks SP positieve stukjes en geen troll te bekennen, geeft te denken.

Sterf SP, sterf..
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie