Advertentie
carrière / Nieuws

Krimpenerwaard doet aangifte tegen frauderende medewerker

Tussen 2015 en 2018 zou een ingehuurde projectleider van de voormalige gemeente Vlist, nu onderdeel van gemeente Krimpenerwaard, doelbewust schijnconstructies hebben opgezet om bedrijven in te huren waarin de ambtenaar zelf zakelijke belangen had.

01 december 2021
fraude-ondermijning.jpg

De gemeente Krimpenerwaard doet aangifte vanwege integriteitsschendingen van een ingehuurde medewerker van de gemeente. De fraude kwam in een onderzoek naar voren nadat de gemeente in juli dit jaar over de kwestie een anonieme mail ontving.

Schijnconstructies
Tussen 2015 en 2018 zou een ingehuurde projectleider van de voormalige gemeente Vlist, nu onderdeel van gemeente Krimpenerwaard, doelbewust schijnconstructies hebben opgezet om bedrijven in te huren waarin de ambtenaar zelf zakelijke belangen had. Ook zouden er valse of opgehoogde facturen zijn ingediend en bepaalde partijen, waaronder drie adviesbureaus en minimaal een aannemer, zouden zijn bevoordeeld bij aanbestedingen.

Fraudebedrag nog onbekend
Voor hoeveel geld de gemeente is benadeeld, is nog onduidelijk. De gemeente heeft 13,6 miljoen euro uitgegeven aan de partijen die de anonieme tipgever noemde, zo concludeert de gemeente Krimpenerwaard na onderzoek. Voor welk bedrag is gefraudeerd, moet nog blijken. Geen van de partijen noch de medewerker hebben momenteel nog een contract lopen bij de gemeente. (ANP)

 

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Ben Quint
Jammer dat dergelijke zaken onopgemerkt blijven. Dat zou toch moeten opvallen. Ik herken dit ook met een medewerker die op geslepen wijze geld achterover drukte. Een andere collega werd door de dader zo beschuldigd van het feit dat die bijna werd ontslagen! Gelukkig is het niet zover gekomen. De gemeente in kwestie heeft de schande onder de pet gehouden. Wat nog erger is dat de gemeente dus ook geen aangifte heeft gedaan. Het was nl ook wel zielig voor de dader, pfff. mijn advies DOE ALTIJD AANGIFTE. De dader kreeg dus gewoon weer een VOG en zette zijn 'hobby' voort.
Jan Vis / Gepensioneerd
Probleem dat *niet* onopgemerkt is gebleven. Er is in 2015 al aan de bel getrokken. Zie https://www.omroepwest.nl/nieuws/4491502/schijnc …
Advertentie