Advertentie
carrière / Nieuws

Aantal EU-ambtenaren verdient meer dan Rutte

Als naar het netto-salaris wordt gekeken, ligt het aantal ambtenaren dat meer verdient dan Nederlandse minister-president Mark Rutte nog een heel stuk hoger.

04 februari 2013

Ongeveer 3000 EU-ambtenaren krijgen een hoger salaris dan de Nederlandse minister-president Mark Rutte. Dat blijkt zondag uit antwoorden van de ministers van Buitenlandse Zaken en Binnenlandse Zaken op vragen van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt.

Netto-salaris
Die had begin januari vragen gesteld over de salarissen van de EU-ambtenaren. Uit de antwoorden blijkt dat het brutosalaris van 3000 ambtenaren hoger ligt dan 144.000 euro, het bedrag dat Rutte jaarlijks verdient. Als naar het netto-salaris wordt gekeken, ligt het aantal ambtenaren dat meer verdient dan Rutte nog een heel stuk hoger.

Versobering
Ministers Frans Timmermans en Ronald Plasterk laten in hun antwoord juist weten ,,dat dit één van de redenen is waarom het kabinet inzet op versobering van de salarissen en vergoedingen voor Europese ambtenaren''.

Actie van Rutte?
Omtzigt wil desondanks graag van Rutte weten of hij, zoals hij eerder had toegezegd, gaat inzetten op lagere salarissen. ,,Het CDA wil snel actie van Rutte. Ook willen we weten wat de Europese Commissie ervan vindt'', aldus Omtzigt.

Solidariteitsheffing
In totaal zijn er ongeveer 50.000 EU-ambtenaren. Die betalen momenteel 5,5 procent minder belasting dan in 2012, omdat de solidariteitsheffing is afgeschaft en ,,er nog geen akkoord is bereikt over herziening van het EU-ambtenarenstatuut'', zoals in de antwoorden wordt vermeld. ,,Hier gaat de belasting omhoog en de pensioenen omlaag, terwijl daar de belasting juist daalt. Volgens mij ben je dan verkeerd bezig'', aldus Omtzigt. De ministers laten weten te betreuren dat er geen solidariteitsheffing plaatsvindt.

Reacties: 12

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Paul Coret / Adviseur
Dit artikel las ik al zaterdag in de Berliner Morgenpost. Tja de Nederlandse journalistiek is van een bedroevend peil.Volgens mij hebben ze de bron ook nog van mij gejat, ik gooide het al zaterdag op twitter.
dre / bestuur
Ze krijgen meer maar of ze het verdienen?????

Zie Polen hoe daar ons geld is neer gezet als scherm de oost Duitsers breken de muur af.

Ik heb mijn twijfels over deze mensen die er iedere dag weer verdienen via onze knip voor de vele onzin die er bedacht wordt.

En controle daar heb ik al helemaal mijn twijfels over of ze er wel zijn,misschien een trip naar de zon!!!!

Ik let dan op de beelden van de TV die er iedere dag zijn over Brussel.

Er zijn haast geen mensen te bekennen of het moet gaan over hun inkomen dan zijn ze allemaal aanwezig!
paul / free lance
Aantallen kloppen niet, want reeds afgelopen week plaatste ik het volgende artikel

http://www.geennieuws.com/2013/02/4365-eu-ambten …

en u ziet hierin onderbouwd dat het er ruim 4300 zijn. Dus even bij de les blijven en niet de MSM napraten
Paul / projectleider
En hoe zit het in vergelijking met andere landen? Ik heb sowieso het idee dat onze ambtenaren en ook bewindslieden laag ingeschaald zijn ivm andere landen
Jack
Dit soort graaicultuur waar niet daadwerkelijk op wordt ingegrepen, frustreert de inhoudelijke discussie over Europa.

Steeds weer blijkt dat de woorden "we pakken dit aan" loze beloften zijn.

Een prachtig voorbeeld is het salaris van de nieuwe bestuurder van SNS, dat nagenoeg even hoog is als van de vorige mismanagende bestuurder.
henk
Waar blijven nu Samsom en Rutte. Samsom die zondagochtend bij Eva Jinek letterlijk zijn schouders ophaalde op een vraag van Jinek oevr de bezuinigingen op de ouderen. Dat was droevig om om te zien. Het leek wel badinerend...... En vandaag presteert Samson het om het volgende te zeggen:Samsom: Ouderen rijkste groep van het land DEN HAAG - PvdA-leider Diederik Samsom „weigert te zeggen” dat ouderen het enige slachtoffer zijn van de economische crisis. In tegenstelling tot zo'n 40 jaar geleden vormen mensen van boven de 50 de rijkste groep van het land. Zij bezitten gezamenlijk 30 tot 40 procent van het totale vermogen. Samsom zei dat maandag tijdens een door het damesblad Libelle georganiseerde bijeenkomst in Den Haag.Over Brussel hoor je hem nietarthur / beleidsambtenaar
Begrijp niet waarom de zogenaamde "internationale ambtenaren" vrijwel geen belasting betalen en allerlei voordelen genieten. Dit is al tientallen jaren zo. Ik ken voorbeelden die met allerlei toeslagen ruim 8.000 euro netto hebben met een gemiddelde loopbaan. Ik gun iedereen alles maar enige solidariteit is nu wel eens een keer op zijn plaats..............en snel.
Arnold / gemeentemabtenaar
Dit soort praktijken zorgt voor de steeds groter wordende afkeer van "Brussel". De reacties van politici zijn veelzeggend. Ze snappen echt er helemaal niets van.

WEG met de graaiende bestuurders in Den Haag maar zeker ook in Brussel.
R. van Brakel / ambtenaar
Een andere doorn in mijn oog is de geografische spreiding van de EU. Ben benieuwd hoeveel Europa zou kunnen bezuinigingen door deze nonsens te beeindigen en te kiezen voor 1 vaste locatie.

H. Wiersma / sr. beleidsadviseur (gepens.)
Hoogste tijd om voor dit soort buitensporige salarissen en secondaire arbeidsvoorwaarden eens flink de stofkam te halen. Durf er eens wat aan te doen Rutte!
Harry Dijksma / oud gedeputeerde
Kwestie van kip en ei. Een Nederlandse MP verdient wel erg weinig, dus de vraag is of dat een goede vergelijkingsmaatstaf is. Anderzijds valt er bij de EU zeker substantieel te korten op kosten. Denk aan personeel, reiskosten (business class), keuze voor Brussel ipv Straatsburg, gebouwen en luxe ontvangsten.
H. Karelsen / belastingdeurwaarder
Volgens Paul@ kloppen de aantallen niet, ik vind dat de kop boven het artikel niet klopt.

Ze verdienen ?????? meer dan Rutte ?

Helaas ontvangen ze meer dan Rutte en nog meer helaas, ze ontvangen veel te veel. Naast een riant salaris ook allerhande voordeeltjes, maandelijkse vergoedingen welke voor sommige gezinnen vergelijkbaar zijn als het inkomen, aanvullende pensioenaanspraken kortom, gegraai met hoofdletters ! En we kunnen er helemaal niets aan doen, want de door ons gekozenen die er wel iets aan kunnen doen vinden het allemaal wel prima.

Misschien in verband met hun eigen financiele toekomstmogelijkheden ?
Advertentie