Advertentie

Zeven Zoetermeerse boa's mishandeld

Zeven handhavers van de gemeente Zoetermeer zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag belaagd en mishandeld door een grote groep mensen.

ANP
13 augustus 2022
boa.jpg

De gemeente meldt dat er ernstig geweld is gebruikt tegen de boa's. Een aantal boa's heeft verwondingen opgelopen zoals een gebroken bovenarm, hoofdletsel, bulten en blauwe plekken. Een van hen is naar het ziekenhuis gebracht voor verdere zorg. De relschoppers hebben ook de auto van de handhavers vernield. De gemeente meldt dat er ernstig geweld is gebruikt tegen de boa's. De politie heeft vier mensen aangehouden.

Stilstaand voertuig

De gemeentelijke handhavers wilden tijdens hun dienst een voertuig controleren dat stilstond op een kruising aan de Vogeldreef in de wijk Seghwaert. Daarna werden ze belaagd, aldus de gemeente. 'De handhavers hebben de noodknop moeten gebruiken voor spoedassistentie van collega’s en van de politie. Dat moet voor hen een verschrikkelijke situatie zijn geweest die een grote impact op het hele team heeft', zegt burgemeester Michel Bezuijen.

Flink aangepakt

De handhavers hebben aangifte gedaan. 'De personen die dit geweld op hun kerfstok hebben, zullen flink aangepakt worden. Geweld tegen hulpverleners is absoluut onacceptabel en ontoelaatbaar'', aldus Bezuijen. (ANP)

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie