Advertentie

Commissie van wijzen geeft oordeel over raadslid Utrecht

Burgemeester Jan van Zanen sprak een aantal malen met Oostveen over diens zakelijke belangen in relatie tot diens positie als raadslid. Oostveen zou als raadslid geheime stukken kunnen inzien over procedures die hijzelf tegen de gemeente voert.

10 juli 2014

Een 'commissie van wijzen' gaat de positie van het Utrechtse raadslid Wim Oostveen van Stadsbelang Utrecht beoordelen. Oostveen is in maart in de Utrechtse gemeenteraad gekozen, maar hij is ook vastgoedondernemer en is in die functie verwikkeld in een aantal juridische procedures tegen de gemeente.

Zakelijke belangen
Dat schrijft burgemeester Jan van Zanen donderdag aan de gemeenteraad. Volgens Van Zanen is in samenspraak met Stadsbelang Utrecht voor deze oplossing gekozen. Van Zanen sprak een aantal malen met Oostveen over diens zakelijke belangen in relatie tot diens positie als raadslid. Oostveen zou als raadslid geheime stukken kunnen inzien over procedures die hijzelf tegen de gemeente voert.

Moeilijke positie
In de zaken die Ovast BV, het bedrijf van Oostveen, tegen de gemeente heeft lopen gaat het in totaal om miljoenen euro's. Al voor de raadsverkiezingen waarschuwde de commissie die de geloofsbrieven van raadsleden beoordeelt Oostveen dat hij in een moeilijke positie zou komen. Omdat Van Zanen en Oostveen er samen niet uitgekomen zijn, is besloten een commissie van wijzen in te stellen.

Maatregelen en waarborgen
Van Zanen schrijft dat een aantal ‘gezaghebbende personen uit de wetenschap’ is aangezocht. De commissie moet bepalen welke maatregelen of waarborgen nodig zijn om belangenverstrengeling of de schijn daarvan te voorkomen. Van Zanen verwacht nog dit jaar antwoord.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Wim oostveen / Directeur ovast
Ik heb geen waarschuwing gehad van de commissie geloofsbrieven. Er is nooit contact geweest. Ik heb de bijbehorede eed afgelegd .dit moet voldoende zijn.ik ben uiterst integer.de suggestie wordt gewekt alsof mijn persoon onjuist handelt
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie