Advertentie

Weigerambtenaren gaan ontslag aanvechten

Weigerambtenaren gaan zich niet zonder slag of stoot laten ontslaan. Als het zover komt, stappen ze naar de rechter, blijkt uit een EO-enquête.

01 december 2011

Bijna twee derde van de weigerambtenaren is van plan hun mogelijk ontslag bij de rechter aan te vechten als het kabinet besluit hen te ontslaan. Dat blijkt uit een enquête van het EO-programma De Vijfde Dag dat donderdagavond wordt uitgezonden.

Liever ontslag
De omroep ondervroeg 69 weigerambtenaren. Uit het onderzoek blijkt dat als ze moeten kiezen tussen ontslagen worden of homoparen trouwen, 97 procent kiest voor ontslag. Advies 

De Tweede Kamer wil dat ambtenaren die geen homo's willen trouwen wettelijk worden aangepakt. Het kabinet wacht nog op een advies van de Raad van State.

100 weigeraars

In Nederland zijn er volgens het COC ongeveer 100 weigerambtenaren. De EO benaderde 80 van hen, 69 deden mee aan het onderzoek. Een derde van de weigerambtenaren is al meer dan 20 jaar in dienst. De doorsnee weigerambtenaar is een man van boven de 50 jaar uit een gemeente met minder dan 30.000 inwoners, blijkt uit de EO-enquête.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie