Advertentie

PVV Gelderland: Verdaas weg, gesjoemel blijft

De algemeen directeur zou oneigenlijk gebruik hebben gemaakt van de dienstauto en ten onrechte een verhuiskostenregeling hebben gekregen.

14 december 2013

Opnieuw heeft de statenfractie van de PVV in Gelderland een rapport uitgebracht waarin het declaratiegedrag van een hoge ambtenaar in twijfel wordt getrokken. In 'Uit de bocht' gaat het om de algemeen directeur die oneigenlijk gebruik zou hebben gemaakt van de dienstauto en ten onrechte een verhuiskostenregeling zou hebben gekregen.

Verdaas
Een jaar geleden bracht de PVV een rapport uit over oud-provincieebestuurder Co Verdaas die op dat moment staatssecretaris van Economische Zaken was. Hij zou kosten die niet gedeclareerd mogen worden toch gedeclareerd hebben en bovendien zijn dienstauto veelvuldig voor privédoeleinden gebruikt hebben. Verdaas trad af als staatssecretaris en de provincie Gelderland scherpte verschillende regel aan om herhaling te voorkomen. Van dat laatste is niets terecht gekomen, zo concludeert de PVV in haar nieuwst rapport.

Dienstauto
Na aanscherping van de regels mocht de directeur alleen nog ritten met de dienstauto doen als dat efficient zou zijn voor de werkzaamheden. De PVV heeft de ritten bestudeerd en zegt dat dit niet altijd het geval was. Ook heeft de directeur - tegen de regels - de dienstauto meerdere keren gebruikt voor woon-werkverkeer. Gedeputeerde Staten zou, ondank het ontbreken van een verhuisplicht gehandeld hebben alsof de verhuiskostenregeling van toepassing zou zijn. PVV noemt dat een onrechtmatige handeling. De directeur zou pensionkosten hebben ontvangen nadat hij een huis in Arnhem had gekocht.

Terugbetalen
De partij heeft haar bevindingen voorgelegd aan staatrechtgeleerde Douwe Jan Elzinga. Hij deelt de conclusie dat het gebruik van de dienstauto bij tijd en wijle 'onrechtmatig' was. Ook de pensionkostenvergoeding is ten onrechte uitgekeerd, aldus Elzinga. De directeur zou deze terug moeten betalen.

Geen onrechtmatig handelen
In een reactie op de website laat de provincie weten dat 'van onrechtmatig handelen geen sprake is'. De afspraken tussen het college van Gedeputeerde Staten en de Algemeen Directeur zijn nagekomen en er is geen gebruik gemaakt van de dienstauto voor woon-werk verkeer, aldus de provincie. Ook zouden de pensionkosten zijn stopgezet nadat de directeur in Arnhem kwam wonen.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Alfred
Had de PVV zelf geen probleem met het uitgeven van belastinggeld? Er staat me toch iets bij dat ze een paar ton moesten terug betalen vanwege oneigenlijk gebruik. Verder is het opmerkelijk dat PVV Statenleden, ook die op een paar kilometer van het Provinciehuis wonen, 1e klas OV-jaarkaarten declareerden.Waarmee ik maar wil zeggen dat ze zelf zeker niet brandschoon zijn.Eigenlijk vind ik ongepast dat Statenleden zich bemoeien met personeelsbeleid. Ik vind dat ze het College van GS kunnen aanspreken op het geldende beloningssysteem. Maar op de persoon spelen, waar de PVV heel goed in is, is niet een taak van een Statenlid.
Gerben
En dat zegt een statenlid voor GroenLinks; Alfred Blokhuizen. In Zuid-Holland actief voor de partij van oplichters (Borghouts, Moens, Peters), criminelen (Duijvendak, Pormes), leugenaars (Singh Varma) en pedofielen (Meijer). Hoe ongeloofwaardig kun je jezelf maken door dan het woord 'ongepast' in de mond te nemen.
Advertentie