Advertentie

Ricardo Offermanns ontkent ambtelijke corruptie

De Limburgse VVD'er Ricardo Offermanns ontkent dat hij informatie heeft verstrekt aan Jos van Rey, die hem daarvoor in ruil gesteund zou hebben om burgemeester te worden.

30 augustus 2013

De Limburgse VVD'er Ricardo Offermanns ontkent de ambtelijke corruptie waarvan hij wordt verdacht. Zijn advocaat Marijn Zuketto heeft dat vrijdag gezegd in een eerste inhoudelijke reactie op de beschuldigingen.

Informatie
Het Openbaar Ministerie (OM) denkt dat Offermanns partijgenoot Jos van Rey naar voren schoof als gedeputeerde in ruil voor informatie over de burgemeestersbenoeming in Roermond. Van Rey was wethouder in Roermond en adviseur van de sollicitatiecommissie.

Publiekelijke steun
Offermanns laat vrijdag naar aanleiding van een bericht in de Limburgse kranten weten dat hij Van Rey publiekelijk steunde als voorzitter van de VVD in Limburg en niet uit zijn toenmalige hoedanigheid als burgemeester van Meerssen. Van ambtelijke corruptie is dus geen sprake, redeneert de verdediging. ,,Bewijs is er niet'', aldus Zuketto.

Helemaal stuk
Offermanns solliciteerde voor de vacature van burgemeester in Roermond en werd voorgedragen maar zijn benoeming werd voorkomen omdat het OM ingreep. Hij staat op 9 september voor de rechter in Rotterdam. Na alle ophef is hij geen burgemeester meer en ook geen voorzitter meer van de VVD in Limburg. Zuketto: ,,Hij zit helemaal stuk.''

Waarnemer
Roermond krijgt pas eind 2014 een nieuwe, permanente burgemeester. De benoemingsprocedure wordt opgeschort tot na de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar en waarnemend burgemeester Peter Cammaert blijft tot er een nieuwe burgemeester is, heeft de Provincie Limburg vrijdag laten weten.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

O. ten Hove
Geloof nooit een vvd'er...
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie