Advertentie

Limburg laat gemoederen even bedaren

Nadat het CDA zich tegen de benoeming van Jos van Rey als gedeputeerde had uitgesproken, hebben het CDA, VVD en PvdA bedenktijd afgesproken.

15 juni 2012

CDA, VVD en PvdA in Limburg hebben donderdag tijdens spoedoverleg in Roosteren bedenktijd afgesproken. Eerder op de dag had het CDA een veto uitgesproken over de kandidatuur van de Roermondse wethouder Jos van Rey als nieuwe gedeputeerde voor de VVD. Dat liet voorzitter Bert Kersten van de PvdA-fractie donderdag weten na afloop van het beraad.

Bedaren

Het overleg verliep volgens hem in een goede sfeer. ,,Iedereen gaat nu met de eigen fractie overleggen, en dinsdagochtend praten we verder.'' Fractievoorzitter Erik Koppe van de VVD zei dat afgesproken is de gemoederen eerst te laten bedaren.
 

Nieuwe gedeputeerden

Vrijdag zouden de Limburgse Staten zes nieuwe gedeputeerden kiezen. Dat gaat niet door, zei formateur Martijn Van Helvert (CDA) donderdag. Of de Statenvergadering vrijdag doorgaat is ook onzeker. CDA, VVD en PvdA zijn voor uitstel. Daarover beslissen de gezamenlijke fractievoorzitters vrijdagochtend. De SP heeft voor vrijdag een spoeddebat aangevraagd.

Integriteit

In een brief aan de VVD-fractie schreef het CDA donderdag ,,dat rondom de persoon van de heer Van Rey veel vragen hangen rondom zijn eigen integriteit''. De VVD was woedend en stelde zich achter Van Rey op. Dat leidde tot het spoedberaad.

Schijn belangenverstrengeling

Van Rey heeft volgens een onderzoekscommissie als wethouder van Roermond de schijn van belangenverstrengeling op zich geladen met een lokale projectontwikkelaar. Voorzitter Erik Koppe van de VVD-fractie zei eerder donderdag dat het vertrouwen tussen CDA en VVD ,,een knik krijgt''.

Lid Eerste Kamer

Het CDA herinnert er in de brief aan de VVD aan dat uitgerekend Van Rey ,,voorop heeft gelopen'' met anderen de maat te nemen waar het om integriteit ging. Daarnaast is onduidelijk of Van Rey vergaderingen van GS kan bijwonen, omdat hij ook lid van de Eerste Kamer is.

In gevaar

Het CDA vreest dat de kwestie-Van Rey ,,een goede start van het nieuwe college en daardoor de nieuwe coalitie sterk in gevaar brengt''.

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

chesnedy
I.p.v. de Hedwigpolder onder water zetten kan Limburg aan de Belgen gegeven worden. Scheelt gedoe. Tot 1866 hadden de Belgen interesse getoond. Dus kan alsnog.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Kaas !
Aardige provincie, Limburg.

Zonder het CDA kan het nog wat worden.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Willem Kamps
CDA, houd nu eindelijk eens een keer de rug recht en voorkom zo dat deze man opnieuw een rol krijgt in de politiek, juist als signaal naar het corrupte Limburg.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie