Advertentie

Dijkgraaf Tiesinga vrijuit na integriteitsonderzoek

Dijkgraaf Tiesinga van Waterschap Zuiderzeeland heeft volgens Wagenaar integer gehandeld bij plannen voor een megawindpark voor de kust van de Noordoostpolder.

06 september 2011
Dijkgraaf Tiesinga van Waterschap Zuiderzeeland heeft integer gehandeld tijdens zijn rol bij de plannen voor het megawindpark voor de kust van de Noordoostpolder. Dat concludeert onderzoeksbureau WagenaarHoes na een onafhankelijk onderzoek. Van belangenverstrengeling was geen sprake.

Unaniem
De resultaten van het onderzoek werden maandagavond bekendgemaakt tijdens een extra bijeenkomst van de Algemene Vergadering van het waterschap. Die had om het onderzoek gevraagd, nadat er twijfels waren ontstaan over de integriteit van Tiesinga. De Algemene Vergadering schaarde zich maandag unaniem achter de dijkgraaf.


Windmolenpark

Tiesinga was van 2003 tot en met 2009 voorzitter van de Windkoepel, de organisatie achter de plannen voor een groot windmolenpark dat voor de kust van de Noordoostpolder moet verrijzen. Onder meer de PVV in Flevoland beschuldigde de dijkgraaf ervan dat hij mogelijk zijn positie binnen het waterschap had gebruikt om de Windkoepel makkelijk aan vergunningen te helpen.


Zuiver

De dijkgraaf zelf liet weten blij te zijn met de resultaten van het onderzoek en de mogelijkheid om na enkele weken van radiostilte in de openbaarheid te kunnen spreken over de ontstane commotie. ,,Ik heb me zeer zuiver gedragen", sprak hij de aanwezigen bij de vergadering toe.


Schijn

Tiesinga betreurde wel dat hij zijn functie bij de Windkoepel in eerste instantie omschreef als 'technisch voorzitter'. Hierdoor leek zijn rol kleiner dan die in werkelijkheid was, waardoor de schijn van belangenverstrengeling werd versterkt. Voor dat feit bood hij de Algemene Vergadering zijn excuses aan.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie