Advertentie

Televisieserie over Jos van Rey

Dat meldt de Media Groep Limburg, dat met filmproducent Elbe Stevens het initiatief heeft genomen voor de tv-serie. Het is gebaseerd op het boek 'El Rey, van jager tot prooi' van de onderzoeksjournalisten Hans Goossen en Theo Sniekers.

10 maart 2016

Er is een televisieserie in de maak over de van corruptie verdachte Roermondse politicus Jos van Rey. Tekstschrijver en stand-upcomedian Raoul Heertje legt momenteel de laatste hand aan het script voor een vierdelige serie.

'El Rey'

Dat meldt de Media Groep Limburg, dat met filmproducent Elbe Stevens het initiatief heeft genomen voor de tv-serie. Het is gebaseerd op het boek 'El Rey, van jager tot prooi' van de onderzoeksjournalisten Hans Goossen en Theo Sniekers.

Mannen met macht
In de serie El Rey staat de vraag centraal wat macht met mensen doet. 'El Rey gaat over ons, over hoe wij met elkaar willen leven en wat voor wereld we voor onze kinderen willen achterlaten', zegt Heertje. 'El Rey geeft ons de kans te laten zien dat allerlei beslissingen op zichzelf misschien niet immoreel, zelfs begrijpelijk, zijn maar bij elkaar een nare, oneerlijke wereld creëren.' Wanneer de serie op televisie te zien zal zijn, is nog niet bekend. Ook staat nog niet vast wie de hoofdrol speelt en wie als regisseur wordt aangetrokken.

Breed publiek

De Media Groep Limburg is uitgever van Dagblad De Limburger en het Limburgs Dagblad. De uitgever vindt het belangrijk dat via een dramaserie de affaire rond Jos van Rey onder een breed publiek bekend wordt. (ANP)

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Hannes Haganum / kritisch lezer
Nu even een serieuze opmerking; het is een mooi streven van Raoul Heertje. Een film met een goed script en karaktervolle acteurs kan inderdaad duidelijk maken hoe macht zonder correcties in tientallen jaren corrumpeert. Van Rey is ooit ambitieus in de politiek gestapt, maar uiteindelijk ging hij bijna maffioos gedrag vertonen als de The Godfather van Roermond. Het zegt ook veel over de meelopende sukkels in zijn omgeving en de kritiekloze houding van de lokale bevolking. Ik kijk uit naar die film. Overigens hoor ik weinig meer over de rechtszaak.... Vermoedelijk hebben er heel veel politici mee gesnoept uit de suikerpotten van El Rey.. en gaat het erg druk worden in de raadzaal.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie