Advertentie

Stadhuis Rotterdam beveiligd bij gesprek over Feyenoord

Rondom het Rotterdamse gemeentehuis staat een mobiele eenheid opgesteld. Er is deze middag op het stadhuis een gesprek tussen de gemeente Rotterdam en de directie van de voetbalclub.

18 juni 2021
stadhuis-rotterdam.jpg
Coolsingel, RotterdamShutterstock

Rondom het Rotterdamse gemeentehuis staat vrijdagmiddag mobiele eenheid opgesteld. Er is deze middag op het stadhuis een gesprek tussen de gemeente Rotterdam en de directie van voetbalclub  Feyenoord over de ontwikkeling van Feyenoord City. Een eerder gepland gesprek tussen de directie en de gemeente werd afgelast door burgemeester Ahmed Aboutaleb na signalen van bedreigingen en intimidatie. Ook de inspreekmomenten die voor later stonden gepland, werden opgeschort.

Aanhouding

Voor bedreiging van raadsleden over de kwestie is eerder deze week een 34-jarige man aangehouden.

Eerder zocht een aantal aanhangers van de Rotterdamse voetbalclub op intimiderende wijze meerdere voorstanders van Feyenoord City thuis op. Architect Ard Buijsen was een van de slachtoffers.

 

Bedreigingen

Volgens het AD en RTV Rijnmond, die spraken met goed ingevoerde bronnen, hebben ook enkele investeerders de afgelopen tijd te maken gehad met bedreigingen en intimidatie geuit door tegenstanders van Feyenoord City. Dit nieuwe stadioncomplex moet ook de thuishaven worden van Feyenoord. (ANP)

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie