Advertentie

Simon Polman geroyeerd door SP

De ledenvergadering van de SP ontzette Simon Polman uit zijn lidmaatschap, omdat politici van de partij verplicht zijn hun vergoeding in de partijkas te storten. Polman weigerde dit en gaf aan zijn vergoeding liever aan de armsten van Lelystad te doneren dan aan de rijkste partij van Nederland. Ook het Tilburgse SP-raadslid Veerle Slegers moet haar zetel per direct inleveren als ze de afdracht van haar raadsvergoeding niet op 1 april heeft hervat.

08 februari 2012

Het Lelystadse SP-raadslid Simon Polman is dinsdagavond door zijn partij geroyeerd, omdat hij zijn raadsvergoeding iedere maand doneert aan de voedselbank. Dat meldde fractievoorzitter John van den Heuvel.

Vergoeding

De ledenvergadering van de SP ontzette Polman uit zijn lidmaatschap, omdat politici van de partij verplicht zijn hun vergoeding in de partijkas te storten. Polman weigerde dit en gaf aan zijn vergoeding liever aan de armsten van Lelystad te doneren dan aan de rijkste partij van Nederland.

Partijkas
Polman weigerde al sinds zijn aantreden als gemeenteraadslid in januari vorig jaar zijn onkostenvergoeding in de partijkas te storten. Sinds december maakte hij zijn raadsvergoeding over naar de voedselbank. Dit tot woede van de partij, die hem eind januari al schorste vanwege de kwestie.

Zetel
De ledenvergadering verzocht Polman dinsdag zijn zetel af te staan, maar dit weigert hij. Voorlopig gaat hij verder als eenmansfractie. Zijn raadsvergoeding gaat nog steeds naar de voedselbank.

Tilburg
Ook het Tilburgse SP-raadslid Veerle Slegers moet haar zetel per direct inleveren als ze de afdracht van haar raadsvergoeding niet op 1 april heeft hervat. Ook moet ze geld terugbetalen dat de partij volgens afspraak vanaf eind 2009 nog tegoed heeft.

Commissie
Een commissie die de ledenvergadering van de SP-afdeling in Tilburg instelde vanwege het conflict, heeft dat bepaald in een bindende uitspraak. De resultaten zijn dinsdagavond gepresenteerd.

Afdracht
Veerle Slegers zit in zowel de gemeenteraad van Tilburg als in de Provinciale Staten van Noord-Brabant. Ze stopte eind 2009 met de afdracht aan de partij omdat ze minder ging werken en dus minder andere inkomsten had.

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

True
Hulde @ Polman.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Nico van den Bergh / adviseur/ projectleider opschoning en aansluiting SAP met CMDB bij DJI
http://www.linkedin.com/groupAnswers?viewQuestio …

Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Jan Keijzer
Ik heb altijd gedacht dat raads- en statenleden zonder last hun functie diende uit te oefenen. Kennelijk is dat tegenwoordig anders. Het raads- of statenlid is geen volksvertegenwoordiger meer. Men is vertegenwoordiger van "de partij". Als je je niet aan de regels van de partij houdt, volgt een sanctie.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie