Advertentie

Rutte en Weekers moeten zich verantwoorden over lokale kwesties

Premier Rutte en staatssecretaris Weekers krijgen vlak voor het winterreces een pittig debat over de zaken uit het lokale bestuur.

20 december 2012

Het is bijna kerstreces in de Tweede Kamer, maar toch hebben de parlementariërs nog een drukke dag voor de boeg. Premier Rutte en staatssecretaris Weekers worden beiden door de Kamer aan de tand gevoeld over lokale kwesties.

Wel of niet op de hoogte
Vooral voor premier Mark Rutte kan het wel eens lastig worden. De Kamer ondervraagt hem over de zaak rond de afgetreden PvdA-staatssecretaris Co Verdaas. Cruciale vraag is wat Rutte wist over Verdaas' omstreden declaraties van ritten in zijn privéauto, in de tijd dat Verdaas gedeputeerde was in Gelderland. De premier zegt dat hij daar geen informatie over had toen hij Verdaas sprak over een mogelijke aanstelling als staatssecretaris. Maar een notitie van Gedeputeerde Staten van Gelderland lijkt te suggereren dat Rutte tijdens de formatie wel degelijk op de hoogte was van alle details over de handel en wandel van Verdaas.

Weekers en Van Rey

De Kamer roept Rutte ook nog samen met VVD-staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) op het matje. Weekers is onder vuur komen te liggen omdat hij zich schuldig zou hebben gemaakt aan belangenverstrengeling. In de verkiezingscampagne plaatste de toenmalige Roermondse wethouder Jos van Rey langs de A73 een reclamezuil voor zijn partij- en provinciegenoot Weekers. Later zou Weekers Van Rey een dienst hebben bewezen door te besluiten dat het belastingkantoor in Roermond zou blijven. Ook zou Weekers Van Rey hebben geholpen bij een belastingkwestie. Weekers spreekt beide beschuldigingen tegen.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Paul / projectleider
Wat wel aardig is dat zowel Verdaas als Weekwers hetzelfde verweer voeren...ik heb niets verkeerds gedaan
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie