Advertentie

Rotterdam verwerpt Tweede Kamer motie Woonbron

Het Rotterdamse gemeentebestuur wil dat de Tweede Kamer afziet van een motie om de commissarissen van woningcorporatie Woonbron te dwingen om af te treden.

22 april 2009


Oproep
Wethouder Hamit Karakus (PvdA, Wonen) roept de Kamer namens het hele college van burgemeester en wethouders dinsdag in een brief op de motie niet te steunen. De SP dient de motie, naar eigen zeggen mede namens PvdA, CDA en VVD, woensdag in. De socialisten willen dat minister Eberhard van der Laan (Wonen, Wijken) de raad van commissarissen duidelijk maakt dat zij hun positie ter beschikking moeten stellen, zo verduidelijkt SP-Kamerlid Paulus Jansen.

 

Incompetent
Jansen noemt de raad volstrekt incompetent. 'Fouten kun je maken, maar ze hebben geweigerd daar wijze lessen uit te trekken.' Woonbron kwam in de financiële problemen door de aankoop van het klassieke stoomschip Rotterdam. De aanvankelijke kosten werden geraamd op 6 miljoen euro, maar dat liep op tot meer dan 200 miljoen euro.

 

Rust
'Om gemaakte afspraken met succes te kunnen volbrengen, is rust in de organisatie een essentiële factor. De afgelopen maanden is er reeds veel te veel onrust geweest', schrijft Karakus. Hij vindt bovendien dat de 'volkshuisvestelijke kwaliteiten van het huidige bestuur op dit punt niets te wensen overlaat'.

 

Niet verstandig
Jansen is verbaasd dat burgemeester en wethouders zich in het debat mengen. 'Dit geeft aan dat Rotterdam zich mogelijk nog meer gecommitteerd heeft aan het project dan verstandig is.'

 

Eminent slecht
Ook minister Van der Laan is niet uit op een bestuurscrisis bij de sociale huisvester. Hij is het met het Rotterdamse college eens dat de huidige leiding goed in staat is sociale woningen te verzorgen. Eerder noemde hij de bestuurders van Woonbron 'slechte ondernemers' maar tegelijkertijd 'eminente volkshuisvesters'.

 

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie