Advertentie

Minder prostitutie op Zandpad Utrecht

Op het nieuwe Zandpad in Utrecht mogen voorlopig maar 145 van de geplande 162 prostitutieramen worden gebruikt. Dat heeft de voorzieningenrechter van de Raad van State vrijdag bepaald.

18 maart 2016

Op het nieuwe Zandpad in Utrecht mogen voorlopig minder prostitutieramen open. Er zijn 162 ramen gepland, maar daarvan mogen er maar 145 worden gebruikt.

Voorlopige schorsing

Dat heeft de voorzieningenrechter van de Raad van State vrijdag bepaald. Het gaat om een voorlopige schorsing van het bestemmingsplan. Een definitieve uitspraak volgt later in het jaar.


Bestemmingsplan

De zaak was aangespannen door eigenaren van woningen in aanbouw in de nieuwe woonwijk Antoniuskwartier en de eigenaar van prostitutiepanden aan de Hardebollenstraat met zeventien prostitutieramen. Zij wilden dat het hele bestemmingsplan zou worden geschorst. Het nieuwe Zandpad wordt een nieuwe prostitutiezone als alternatief voor de gesloten 145 werkruimten op de seksboten aan het 'oude' Zandpad.


Belang raad

De rechter vond in deze zaak dat het belang van de gemeenteraad om de nieuwe prostitutiezone van de grond te tillen zwaarder weegt dan dat van de eigenaren van de nieuwe woningen. Maar de eigenaar van de panden in de Hardebollenstraat kreeg wel deels gelijk. Vandaar de voorlopige beperking van het aantal ramen op het Zandpad.(ANP)

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie