Advertentie

Raadslid neemt IS-opmerking terug

Raadslid Abdoe Khoulani kreeg in juni veel kritiek nadat hij op zijn Facebookpagina had geschreven: ‘Leve ISIS en in shaa Allah op naar Baghdad om dat schorem aldaar aan te pakken.’ Hij zegt nu dat hij fout zat en heeft besloten voortaan zijn mond te houden over de internationale politiek.

19 september 2014

Het Haagse gemeenteraadslid Abdoe Khoulani neemt afstand van zijn positieve opmerkingen over terreurorganisatie Islamitische Staat (IS). ‘Ik neem mijn woorden in hun volledigheid terug en bied iedereen die hier aanstoot aan heeft genomen mijn welgemeende excuses aan’, zei het raadslid van de islamitische Partij van de Eenheid donderdagavond tijdens een raadsvergadering.

Kritiek
Khoulani kreeg in juni veel kritiek nadat hij op zijn Facebookpagina had geschreven: ‘Leve ISIS en in shaa Allah op naar Baghdad om dat schorem aldaar aan te pakken.’ Hij zegt nu dat hij fout zat en heeft besloten voortaan zijn mond te houden over de internationale politiek.

Belofte
Nog tijdens de vergadering brak Khoulani zijn voornemen. ChristenUnie/SGP had hem gevraagd ook opmerkingen die hij over Israël had gemaakt terug te nemen. ‘Dat zal ik never nooit doen’, antwoordde hij. ‘Het zijn net zulke grote terroristen als IS, het zijn twee handen op één buik.’ Burgemeester Jozias van Aartsen kapte hem vervolgens af, waarna Khoulani zich zijn belofte herinnerde en zijn betoog niet afmaakte.

Innerlijke jihad
Khoulani ziet IS, destijds nog ISIS geheten, nu als een ‘zwartgallige en gewelddadige moordmachine’. Islamitische jongeren riep hij op vooral niet naar Syrië of Irak af te reizen, maar een ‘innerlijke jihad’ met zichzelf te voeren. ‘Volg een opleiding en maak iets van je leven.’

Rijkelijk laat
Raadsleden van andere fracties vonden het een goede zaak dat het raadslid zijn omstreden uitspraak terugnam, maar het algemene gevoel was dat hij daar wel erg laat mee was. Diverse partijen, waaronder de SP en het CDA, bleven kritisch op Khoulani en benadrukten dat IS ook al gruweldaden pleegde op het moment dat hij zijn gewraakte bericht op Facebook zette.

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Hilde van Heusen - Smulders / Managementondersteuner Communicatie
Hij is gewoon bang voor zijn goedbetaalde baantje; eruit, dit soort lui kunnen we in ons politieke klimaat missen als kiespijn!
True
Kom kom Tip, de man heeft gewoon recht op zijn abjecte mening.
Hilde van Heusen - Smulders / Managementondersteuner Communicatie
@Abdoe Simpel; "waaibomenmening" als hij deze nu bijstelt, m.a.w. onbetrouwbaar sujet!
Advertentie