Advertentie

Roermondse raad praat over politieke chaos

De politieke en bestuurlijke perikelen in Roermond staan vanavond centraal in de raad. Deze week trad in het kielzog van wethouder Van Rey de VVD uit de coalitie.

25 oktober 2012

De gemeenteraad van Roermond praat vanavond over de bestuurlijke problemen in de stad, die zijn gerezen na het vertrek van VVD-wethouder Jos van Rey.

Lekken vertrouwelijke informatie

Van Rey, die ook senator was, kondigde maandagavond zijn onmiddellijke vertrek aan uit de Roermondse en de landelijke politiek. Hij besloot hiertoe omdat justitie hem verdenkt van lekken van vertrouwelijke informatie naar kandidaten in de procedure voor de benoeming van een nieuwe burgemeester. Van Rey is ook beschuldigd van corruptie.

Verdelen VVD-posten

Uit solidariteit met Van Rey stapte de VVD een dag later uit de coalitie met de PvdA en het CDA, die daardoor de meerderheid in de raad kwijt is. De bestuurlijke problemen zijn nog vergroot doordat de hele procedure voor een nieuwe burgemeester over moet. De kandidaat voor de burgemeesterspost van Roermond, VVD'er Ricardo Offermanns, heeft zich teruggetrokken. Van Rey zou hem de vertrouwelijke informatie hebben toegespeeld.

Het college bestaat nu nog alleen uit burgemeester Henk van Beers en een wethouder van het CDA en van de PvdA. Zij zullen de taken van de drie opgestapte VVD-wethouders moeten verdelen.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie