Advertentie

PVV gaat verder in Almere en Flevoland

Alleen het Statenlid Gerben Laagland breekt met de partij en gaat verder als eenmansfractie, de rest blijft lid van de PVV.

26 maart 2014

De PVV in Almere en Provinciale Staten in Flevoland hebben dinsdag de gelederen nagenoeg gesloten. Alle negen raadsleden in Almere gaan door en ook vijf van de zes zetels in de Staten blijven voor de PVV behouden, zo maakten zij dinsdagavond laat bekend.

Eenmansfractie
Eerder leek het erop dat acht van de negen raadsleden in Almere Wilders de rug zouden toekeren en vier van de zes leden van Provinciale Staten. Maar alleen het Statenlid Gerben Laagland breekt met de partij en gaat verder als eenmansfractie, zei fractievoorzitter Chris Jansen van de PVV in de Provinciale Staten van Flevoland.

Zetel ter beschikking
Joram van Klaveren, die vorige week opstapte als Kamerlid en eveneens deel uitmaakte van de Statenfractie, keert ook niet terug maar stelt zijn zetel in Flevoland wel ter beschikking aan de PVV. De eerste opvolger zal zijn plek innemen, aldus Jansen.

Grote druk
De PVV in Almere, met negen zetels de grootste partij in de stad, leek afgelopen weekeinde te ontploffen toen acht raadsleden zich distantieerden van Wilders oproep voor ,,minder Marokkanen''. Alleen het raadslid Chris Jansen, ook fractievoorzitter in de Staten van Flevoland, bleef achter de PVV-leider staan en werd vervolgens door de anderen uit de fractie gezet. De Almeerse fractievoorzitter Toon van Dijk en Jansen zeggen nu dat ,,die situatie een misverstand is dat onder grote druk is ontstaan''.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Kaas !
De linkse hetze heeft de PVV goed gedaan, zet 'm op!

Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Willem Kamps
Lijken ze eindelijk tot rede te komen, blijkt het een misverstand. Wat een bende. Het zal je bestuur maar zijn...
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie