Advertentie

Provincie Gelderland behandelt subsidieaanvragen niet

De provincie Gelderland legt 17 subsidieaanvragen voor evenementen terzijde omdat diverse formulieren onvolledig zijn ingevuld. De gedupeerde organisatoren kunnen in mei weer inschrijven voor een subsidie. De fout ligt mogelijk bij de provincie zelf.

23 maart 2014

Zeventien evenementen die subsidie aanvroegen bij de provincie Gelderland, komen van een koude kermis thuis. Omdat er gegevens missen op de aanvraagformulieren, behandelt de provincie de aanvragen voorlopig niet.

Economische boost

De subsidies die aangevraagd zijn, moeten worden ingezet om de economie een extra boost te geven bij evenementen. Het World Living Statues festival, een avond met levende standbeelden, deed een aanvraag voor 46 duizend euro subsidie.  Die is nu door de provincie terzijde geschoven, waarna de organisatie een boze brief naar de provincie schreef. De organisatie vreest dat het evenement zonder subsidie niet doorgaat.

Verschillende dingen

Een woordvoerster van de provincie kan niet aangeven wat er precies mist in de papierwinkel die met een subsidieaanvraag mee komt. ‘Het zijn verschillende dingen, we willen het nu eerst rustig uitzoeken.' Ze geeft wel toe dat er wellicht iets mis gegaan is in de communicatie tussen de provincie en de betrokken organisaties. De zegsvrouw bestrijdt dat het World Living Statues festival door het eventueel mislopen van de subsidie niet door zou gaan. 'De subsidie is niet bedoeld voor het organiseren van de evenementen, maar om die economische 'spin-off' te vergroten.'

Nieuwe kans
De zeventien getroffen organisaties kunnen zich begin mei weer opnieuw inschrijven. De ‘tender’ die dan begint, sluit eind september. Dan beslist de provincie wie er subsidie krijgt en wie niet. Maar voor evenementen die voor die tijd plaatsvinden, is het dan wel te laat.

Reacties: 4

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Henk Pot / ZP-er
Ik hoop toch echt dat het om wezenlijke zaken gaat zoals informatie over het doel dat men wil bereiken en hoe dat men dat gaat doen. Mocht het hier gaan om een missende postcode, of bewijs inschrijving KvK of dergelijke kleinigheden, dan is dat treurig.
Meppie
Ook niet erg slim om een onvolledige subsidieaanvraag in te dienen. Dan weet je dat zoiets kan gebeuren.

Volgende keer beter opletten!
willem $ / adviseur
Mijn Awb heeft me al een tijdje geleden geleerd dat, als een aanvraag onvolledig wordt ingediend, het bestuursorgaan de aanvrager in de gelegenheid moet stellen die onvolkomenheden te repareren. Dat zou m.i. ook In Gelderland moeten gelden.
Akelei / bleidsmedewerker
De Awb maakt het mogelijk dat de provincie een subsidieregeling vaststelt waarbij onvolledige aanvragen "onderop de lijst" belanden en pas aan de beurt zijn als eerst de volledige aanvragen zijn afgehandeld. Op die manier kan een aanvrager achter het net vissen, ook als later de aanvraag wel compleet wordt gemaakt. Of de provincie een dergelijke regeling hanteert vermeldt het artikel niet.
Advertentie