Advertentie

Protest tegen Spuiforum bij Raad van State

Met de stap naar de Raad van State hoopt actiegroep Dooievaar minstens op uitstel van de plannen van het Haags cultuurpaleis.

13 februari 2014

Boze inwoners van Den Haag en andere tegenstanders van het Haags cultuurpaleis hebben nu ook officieel bezwaar gemaakt tegen het bouwproject. Bij de Raad van State hebben ze beroep aangetekend tegen de bouw van het 181 miljoen euro kostende Spuiforum. Dat heeft Guust Baartmans van de Haagse actiegroep Dooievaar woensdag gezegd.

Spuiforum

Het nieuw te bouwen cultuurpaleis, het Spuiforum, moet onderdak gaan bieden aan het Nederlands Danstheater, het Residentie Orkest en het Koninklijk Conservatorium. Op de locatie van het forum staan nu de Dr. Anton Philipszaal en het Lucent Danstheater. Die worden gesloopt.

Vertraging
Met de stap naar de Raad van State hoopt actiegroep Dooievaar minstens op uitstel van de plannen. ,,Ze zullen de plannen vernietigen en de gemeente met een hoop huiswerk terugsturen'', zegt Baartmans. ,,We hopen op een jaar of zelfs twee jaar vertraging. Na de gemeenteraadsverkiezingen zal een nieuw te vormen college zich wel drie keer bedenken voor ze met dit onzalige plan doorgaan.''

Bouwmassa
De bezwaren komen van leden van de vereniging Vrienden van Den Haag, horecaondernemers, de actiegroep Dooievaar en 52 omwonenden van het Spuiplein. Ze hebben grote moeite met de grote bouwmassa van het culturele complex en daarnaast zou er geen duidelijke oplossing zijn voor parkeerproblemen.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

roy / wensen van burgers
Raad van State veegt al jaren voor 99% alles van tafel.helaas je heb dus 1 % kans als bewoners
Advertentie