bestuur en organisatie / Partnerbijdrage

Online schrijfcursussen van Erasmus Academie

Schrijfcursussen van Erasmus Academie. Deze online schrijfcursussen begeleiden u bij uw professionele ontwikkeling op schrijfgebied

19 februari 2018
Editio-Avatar-Zwart.jpg

Wilt u beter leren schrijven voor werk of beroep? Erasmus Academie organiseert samen met Editio een aantal online schrijfcursussen. Deze online schrijfcursussen begeleiden u bij uw professionele ontwikkeling op schrijfgebied:

Corporate Storytelling Beleidsnotities schrijven met impact Schrijven voor het web Leer de perfecte speech te schrijven


Dat gebeurt in kleine groepen van maximaal 10 deelnemers met veel individuele aandacht (feedback) en ruimte om te werken aan eigen projecten. De cursussen zijn exclusief ontwikkeld in samenwerking met online schrijversacademie EditioOpent extern.


Wat kun je leren

Hoe schrijf je een goede speech voor iemand? Kunnen beleidsrapporten zo geschreven worden dat ze meer impact hebben? Hoe houd je de lezers van je website vast met boeiende teksten? Welk verhaal vertelt jouw organisatie en hoe zet je dit op papier?

Deze vragen staan centraal bij de online schrijfcursussen die Erasmus Academie exclusief in samenwerking met Editio heeft opgezet. Uitgangspunt daarbij is dat schrijven een vak is dat iedereen kan leren. De cursussen maken gebruik van het Creative Writing Program van de Universiteit van Oxford: uitleg, lezen, zelf doen, direct feedback en intensief.

Intensief contact
De deelnemers werken op een door Editio ontwikkeld, interactief, online platform. Hier staat uitleg, vindt online communicatie plaats met tutoren en medecursisten, wordt gereageerd op elkaars werk en worden opdrachten geüpload. Er zijn elke week een a twee schrijfopdrachten. De gemiddelde werklast van de cursussen ligt rond de vier uur per week. Lesgroepen zijn ook nooit groter dan tien deelnemers. Er is dus intensief contact met medecursisten en met de tutor.

Belangrijk voordeel van deze online schrijfcursussen is dat deelnemers aan hun eigen project kunnen werken. Er is dus direct voordeel door de koppeling aan de werkpraktijk.

Ervaren docenten
De cursussen worden begeleid door zeer ervaren docenten: Mieke Bouma, Walter van den Berg, Joris van Casteren, Wim de Jong, Linda Polman, Corona de Wert en Aukelien Weverling. De waardering voor de online cursussen van Editio is met een 8 gemiddeld ook hoog.

"Het voordeel van een cursus bij Editio is dat je samen met je medecursisten leert. De feedback van de tutor is goed en leerzaam. Ik heb veel nieuwe dingen geleerd in korte tijd, vooral wat betreft het levendig maken van een verhaal. Al met al een goede keus." (Ellen van Til)


Meer informatie over de online schrijversacademie EditioAlumni van Erasmus Academie ontvangen voortaan 10% korting op de online, zakelijke schrijfcursussen (gebruik de kortingscode ALUMNI18). De online cursussen verbeteren de schriftelijke communicatievaardigheden van professionals.


Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.