Advertentie

Overleg over jihadgangers

Antiterreurbaas Dick Schoof voert overleg met Nederlandse en Belgische burgemeesters over hun ervaringen met jihadgangers.

07 juli 2014

Antiterreurbaas Dick Schoof voert dinsdagavond overleg met Nederlandse en Belgische burgemeesters over hun ervaringen met jihadgangers. Dat laat een woordvoerder van Schoof maandagochtend weten in reactie op een artikel hierover in het AD.

Ervaringen
Schoof zou gaan praten met de burgemeesters uit Den Haag, Zoetermeer, Delft, Leiden, Rotterdam, Amsterdam en Arnhem. Ook de burgemeester van Antwerpen zou aan het gesprek deelnemen. Het gesprek wordt in Delft gehouden, laat een woordvoerder van de gemeente Delft weten. Tijdens de bijeenkomst delen de gemeenten elkaars ervaringen over jihadgangers.

Dreiging
Precies een week geleden maakte minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) bekend alle beschikbare middelen te gaan inzetten om de toegenomen terroristische dreiging van Nederlandse jihadisten aan te pakken. Schoof noemt de huidige dreiging in Nederland ,,zorgelijker dan ooit''.

Teruggekeerde jihadgangers
De afgelopen 2 jaar zijn 14 jihadstrijders uit Nederland in Syrië en Irak omgekomen, vrijwel allen in Syrië. Ongeveer 130 mensen zijn naar dat strijdtoneel afgereisd, onder wie 20 vrouwen. Inmiddels zijn er van deze groep 30 teruggekeerd. Juist zij vormen een risico voor de veiligheid in Nederland, stellen Rob Bertholee, hoofd van de inlichtingendienst AIVD en Schoof, Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV).

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

gerrie
Kunnen we niet een lijndienst laten vliegen naar Syrië? Zo kom je van een hoop tuig af. Assad weet er wel raad mee. Schitterende filmpjes op youtube. Dat is nog eens wat anders als CIS en flikken. Zakje popcorn erbij en smullen maar. Ga zo door jihadisten. Het mensdom is strontziek. Dit soort filmpjes wennen echt, als je er maar veel naar kijkt.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie