Advertentie

Weekers: niets verkeerds gedaan

De oppositie in de Tweede Kamer wil weten of er vriendendiensten zijn verleend tussen staatssecretaris Frans Weekers van Financiën en de van corruptie verdachte ex-wethouder Jos van Rey uit Roermond.

18 december 2012

Staatssecretaris Weekers van Financiën is van mening dat hij niets verkeerds heeft gedaan in zijn contacten met de van corruptie verdachte Roermondse ex-wethouder Jos van Rey. Dit meldt de NOS.

Oppositie wil opheldering
Van Rey plaatste in september dit jaar grote reclameborden met het portret van Weekers langs de snelweg A73, met als opschrift ‘Stem Limburgs’. Aanvankelijk ontkende Weekers dat er met hem  contact was geweest over het plaatsen van de borden. Van Rey zei later dat er wel degelijk over was gesproken. Maar volgens Weekers was er niets verkeerds gebeurd. Er waren geen toezeggingen gedaan over wederdiensten, stelde de staatssecretaris. De oppositie heeft om opheldering gevraagd.


Belastingdienst blijft in Roermond
Wel heeft Van Rey aan Weekers gevraagd hem te helpen bij het oplossen van persoonlijke belastingproblemen, zo onthulde Nieuwsuur maandag. De oppositie wil verder van de staatssecretaris weten of de actie van Van Rey wel volledig belangeloos was. Tegen de adviezen in besloot Weekers besloot immers om de Belastingdienst Noord- en Midden Limburg in Roermond te laten blijven – de stad van Van Rey - en niet, zoals in diverse adviezen stond, naar Venlo te verhuizen.

Reacties: 9

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Paul / projectleider
Vervelend als je verkeerde partij'vrinden'hebt. Heb je geen oppositie meer nodig om aan je poten te zagen ;)Overigens het verzoek van Van Rey aan Weekers is een openbare brief van Van Rey aan de stas. Op z'n zachts gezegd natuurlijk onhandig, maar wel traceerbaar. Natuurlijk laat Weekers het daarna over aan z'n ambtenaren. Het qwordt wat anders als blijkt dat Weekers z'n ambtenaren wel heel specifieke instructies heeft gegeven.
Hannes Haganum / kritisch lezer
Dit is raar. Je ziet aan de uitstraling en lichaamstaal van meneer Weekers dat hij mensen overrulet. Nu laat hij een beeld achter dat zijn haar glimt van de boter die hij op zijn hoofd heeft. Waarom niet gewoon melden dat hij het fantastisch vond om zijn eigen beeltenis in het Limburgse land langs de snelweg te zien ? Met zijn huidige gedrag wekt hij geen vertrouwen. Waarom zegt hij niet gewoon dat hij een ijdele kwast is en dat het niet handig was ?

Dat is tenminste eerlijk. Voor mij zou dat geen reden zijn om af te moeten treden. wel om even boete te doen in de Tweede Kamer. Heel gewoon een oprecht sorry.
Els Boers, Krachtig Lokaal Bestuur / adviseur, auteur
Integriteit is een grijs gebied, wat wel of niet integer is verschilt tussen mensen. Wat de 1 integer vindt is in de ogen van een ander verre van integer. Vuistregel om voor jezelf te peilen wat je wel of niet integer vindt is, vervang de persoon door of wel een in jouw ogen sympathiek iemand of juist iemand die je niet sympathiek vind. Als het jezelf aan gaat dan uiteraard iemand die je niet sympathiek vindt. En wees altijd strenger naar jezelf dan naar anderen, wat de meesten juist niet doen.

Er wordt verbazingwekkend veel gediscrimeerd binnen de discussie over integriteit.
O. ten Hove
En zo zijn er meer VVD'ers die niet integer zijn. Opstelten en Rostenthal die niet wegens hun vermeende deskundigheid minister werden maar omdat zij mentoren van Rutte waren. Dit is corruptie en vriendjespolitiek.Hef de VVD gewoon op en je heb al gelijk minder problemen.
jackie
Als ik me een provinciaal dagbladartikel nog goed herinner heeft deze Weekers tijdens de verkiezingscampagnes in Maastricht een paar medewerkers van Stadstoezicht onder uit de zak gegeven en vervolgens op hoge VVD-poten naar burgemeester Hoes gestapt om zijn beklag te doen.

Reden :

De stadswachten hadden een affiche met zijn kop verwijderd waar het niet aangeplakt mocht worden.

Plezierig en integer Nederland ?

Behoud van welvaart ? Ja, voor een selectief gezelschap.

De huidige VVD jaagt met zijn regelmatig optredende blunders en selectief bezuinigingsbeleid de helft van zijn zetels richting ene Wilders. En die hoeft daar helemaal niets voor te doen, alleen maar toekijken.

Nog nooit zoveel zelfdestructie gezien.
Niek / jurist
Dit zaakje stinkt, kan ik u vertellen. Veel gedraai en selectief geheugenverlies en ook nog besmet door de onderkoning van Roermond. Het is gedaan met dhr. Weekers, de vrije val is ingezet en de parachute zit vol met gaten.
Janus
@ joschke: En waarom denk je dat Sharon Dijksma (PvdA) staatssecretaris is geworden? Dat wicht heeft zelfs haar HAVO niet eens afgemaakt. Over vriendjespolitiek gesproken !
jackie
Martien : Volgens mij zit je zelf ook in de politiek, kan niet anders. Je reacties draaien constant om de brij heen, zijn niet to the point en omzeilen de kern van het verhaal.

Op het gedrag van Weekers reageer je niet, het gemanipuleer van voorman Rutte komt niet uit je mond, op de huidige daling (halvering) van de VVD-zetels reageer je niet, NEDCAR is hoofdzakelijk een grote verdienste van oud-minister Verhagen (CDA, geen VVD). En op ledenbijeenkomsten van de VVD is niet voldoende kritisch gereageerd op het wanbeleid van Rutte, in tegendeel de VVD-achterban is hiermee akkoord gegaan.

En wie steken in kersttijd hun nek uit ?

Vrijwilligers en voedselbanken die inmiddels ca 1 miljoen (!) mensen onder de armoedegrens de helpende hand toesteken.

En dat steekt schril af tegen de walgelijke reactie van ca 22.000 overbetaalde Europa-Brussel-ambtenaren die de afgelopen tijd 2x het werk (welk werk ?) hebben neergelegd omdat ze geen 3,7 procent salarisverhoging krijgen. En is de VVD niet de voortuin van Brussel ?

Nog meer opsommingen van wantoestanden, zeg het maar (ca 700.000 woningeigenaren die hun hypotheek niet meer kunnen ophoesten b.v.).
O. ten Hove
Beste janus. Het afkraken van de vvd was nog geen reclame voor de pvda want daar zitten ook politici die niet te pruimen zijn zoals Sharon, maar ook de burgemeester Ter Horst die zelf wel dronken achter het stuur zat, maar een politieagent wegstuurde als maar een druppel ophad. En wat te denken van Leers met zijn integriteitsbeleid die op iedereen werd toegepast en toen hijzelf fout ging stond te janken wat dat was nu ook weer niet de bedoeling.Dus ook onder de PvdA en CDA zit veel troep...
Advertentie