Advertentie

Oppositie Den Haag komt met tegenbegroting

Vier Haagse oppositiepartijen hebben het college van B&W donderdagavond een tegenbegroting aangeboden. Zij willen hiermee stelling nemen tegen de begrotingsplannen die het Haagse college voor de komende vier jaar heeft gepresenteerd.

01 oktober 2010

Ondoordacht

GroenLinks, de Haagse Stadspartij (HSP), de Partij voor de Dieren en de Politieke Partij Scheveningen verwijt het college ,,ondoordachte en overhaaste bezuinigingen door te voeren die nauwelijks op draagvlak kunnen rekenen in de stad’’. Door dit ,,woeste gekap van het college worden instellingen en organisaties geraakt waarvan iedereen het nut en de noodzaak onderkent’’.

 

Genieten

De schrijvers van de tegenbegroting zouden graag zien dat het Haagse college ,,mens, dier, milieu en duurzaamheid’’ meer centraal stelt. ,,Op die manier kunnen ook toekomstige generaties nog genieten van een groen en sociaal Den Haag’’.

 

Ongelukkig

De vier oppositiepartijen zijn heel ongelukkig met de bezuinigingen op subsidies en cultuur waar het college op inzet. ,,Juist in tijden van economische neergang moet een stad investeren in cultuur’’, stelde fractieleider Joris Wijsmuller van de HSP. De vier partijen zien daarnaast liever meer geld gaan naar het armoedebeleid, ouderen en werkgelegenheid.

 

PVV

De PVV, de grootste oppositiepartij in de Haagse raad, schreef overigens niet mee aan de tegenbegroting. Fractieleider Sietse Fritsma trok tijdens de vergadering vooral van leer tegen ,,het college van salonsocialisten’’ dat volgens hem veel te weinig geld uittrekt voor veiligheid en de bestrijding van de islamisering.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie