Advertentie

PVV-Statenlid Zuid-Holland vertrekt

Sinds Geert Wilders in maart op het PVV-verkiezingsfeest in Den Haag zijn kiezers beloofde ,,minder Marokkanen te gaan regelen'', lieten diverse partijgetrouwen hem in de steek. Bart Brands vertrekt als Statenlid van de PVV in Zuid-Holland.

06 mei 2014

Bart Brands vertrekt als Statenlid van de PVV in Zuid-Holland. Dat liet hij dinsdag weten. Niet alleen de Marokkanen-uitspraken van PVV-leider Geert Wilders tijdens de uitslagenavond van de gemeenteraadsverkiezingen in maart zijn voor Brands aanleiding om te vertrekken. Brands is ook boos omdat hij meent dat Wilders zijn uitspraken bewust heeft gedaan om er zo voor te zorgen dat zijn partij niet in het college zou belanden in Den Haag.

Coalitievorming Den Haag
Brands zegt dat hij na de speech een gesprek heeft opgevangen tussen Wilders en de Haagse PVV-leider Léon de Jong. ,,Als je nou nog uitgenodigd wordt, denk ik dat je niet eens koffie aangeboden krijgt”, zou Wilders hebben gezegd. Het Statenlid is ervan overtuigd dat het gesprek over de coalitievorming in Den Haag ging.

Geen reactie
PVV-leider Geert Wilders laat in een reactie weten dat die bewering ,,onzin en onwaar'' is. Hij heeft de bewuste zin ,,niet gezegd''. Volgens een woordvoerder van de partij is de politiek van de PVV er juist op gericht om wel in de coalitie te komen. Een reactie op het opstappen van Brands wilde hij niet geven.

Eenmansfractie
Brands erkent dat het een tijd heeft geduurd voor hij opstapte, maar hij wilde ,,niet over één nacht ijs'' en er ,,goed over nadenken.'' Het voormalige gemeenteraadslid in Den Haag is Statenlid sinds 2011. Hij gaat verder als eenmansfractie. Op 23 april vertrok Stephan Jansen al als Zuid-Hollands PVV-Statenlid vanwege de Marokkanen-uitspraken van Wilders.

Andere opgestapte  PVV’ers
Sinds Geert Wilders in maart op het PVV-verkiezingsfeest in Den Haag zijn kiezers beloofde ,,minder Marokkanen te gaan regelen'', lieten diverse partijgetrouwen hem in de steek. Steeds meer PVV'ers kunnen zich niet verenigen met Wilders' standpunt en uitspraken over Marokkanen en braken daarom met de partij.

Een overzicht van de PVV'ers die sinds de uitspraak van Wilders opstapten

dinsdag 6 mei

Bart Brands

Provinciale Statenlid Zuid-Holland

woensdag 23 april

Stephan Jansen

Provinciale Statenlid Zuid-Holland en beleidsmedewerker

woensdag 26 maart

Gerben Laagland

Provinciale Statenlid Flevoland

maandag 24 maart

Henk Scherer

Provinciale Statenlid Utrecht

maandag 24 maart

Daniël ter Haar

Provinciale Statenlid Gelderland

zaterdag 22 maart

Otto van der Galiën

Provinciale Statenlid en fractievoorzitter PVV-Friesland

zaterdag 22 maart

Pieter Buisman

Provinciale Statenlid PVV-Friesland

vrijdag 21 maart

Joram van Klaveren

Tweede Kamerlid

vrijdag 21 maart

Chris van der Helm

Gemeenteraadslid Den Haag

vrijdag 21 maart

Laurence Stassen

PVV-leider Europese Parlement

donderdag 20 maart

Roland van Vliet

Tweede Kamerlid

Reacties: 4

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

gerrie
Het OM gaat Geert nu vervolgen. Typisch onze Nederlandse rechtsstaat. Iemand vervolgen die geen mens iets aandoet en honderden van die Islamitische oorlogsmisdadigers die een ander de strot afsnijden vrij rond laten huppelen. En dat allemaal van de belastingcentjes. Geen cent meer geven die ambtenaren toei daar. Het OM staat achter oorlogsmisdadigers. Bij de beesten af
Kaas !
Brands kan zich gewoon aansluiten bij de "meer meer meer Marokkanen" partij, de VVD.
Willem Kamps
Het is net tien kleine negertjes, maar dan de versie met tien kleine leeghoofden.
Hannes Haganum / kritisch lezer
Dan is het nu tijd om de naam te veranderen :

PVG = Partij van Geert.

Zijn paladijnen lopen één voor één weg, minder PVV-ers, steeds minder ....
Advertentie