Advertentie

Burgemeester Amsterdam ook achter ruimer kinderpardon

Ook burgemeester Van der Laan van Amsterdam gaat tekenen voor een ruimer kinderpardon. Burgemeester Jozias van Aarsten van Den Haag gaat dat niet doen.

10 mei 2014
Ook de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan is voor een ruimhartiger kinderpardon. Dat zei hij vrijdagavond in een gesprek met de lokale zender AT5. Meer dan 200 burgemeesters hebben inmiddels een oproep op internet ondertekend. Ze vinden dat meer kinderen in aanmerking moeten komen voor het kinderpardon. Onder hen zijn de burgervaders van Rotterdam en Utrecht.
Geen koploper
Van der Laan ontbrak op de lijst. ,,Ik ben het er mee eens, ik zal hem gaan tekenen, maar ik ben hier geen koploper'', aldus de PvdA'er. Hij heeft tot nu toe niet getekend, omdat hij naar eigen zeggen prioriteiten wilde stellen: ,,Je bent burgemeester van Amsterdam en je bent niet burgemeester van Nederland. Amsterdam loopt soms voorop, maar je hoeft echt niet altijd voorop te lopen.''

Van Aartsen tekent niet
Ook burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag staat niet op de lijst. Hij liet al eerder aan Omroep West weten dat hij achter de boodschap staat, maar dat hij de oproep niet zal ondertekenen.

Nul op rekest
Het kabinet besloot in 2012 tot een kinderpardon. Ongeveer 600 kinderen zijn daarvoor afgewezen. Ze zouden terug moeten naar hun land van herkomst. Om te kunnen blijven hadden zij de hele tijd dat ze hier waren onder toezicht van het Rijk moeten staan. Kinderen die een tijdje onder toezicht van een gemeente hebben gestaan, kregen nul op het rekest. De burgemeesters vinden echter dat zij al helemaal zijn opgenomen in de Nederlandse samenleving en horen te blijven.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

J.G.A.M. Mulder / ambtenaar
De heer Van der Laan zou er als bestuurder beter aan doen om zich druk te maken over de procedure die gevolgd moet worden voor een assielaanvraag. Een snel besluit op een aanvraag is belangrijk. Juist daardoor kan worden voorkomen dat door hulporganisaties veroorzaakte inhumane situaties ontstaan dat jarenlang geprocedeerd wordt.

Maar dan zal Van der Laan een deel van de PvdA-aanhang tegen de haren in strijken. Dus dan liever weer een ruimer pardon.
Frits
De asielprocedures hadden met gemak versneld kunnen worden, zodanig dat asielzoekers niet jarenlang in onzekerheid blijven, maar dat is tegen de zin van de zieligheidsindustrie, die daar een dik-belegde boterham aan verdient, en dus blijft het simpelweg zo dat procedures eindeloos gerekt kunnen worden. En de PvdA heeft van oudsher een hele dikke vinger in die zieligheidsindustrie, dus de kip met de gouden eieren wordt niet geslacht, terwijl asielzoekers feitelijk de dupe worden van dit beleid. Beter snel duidelijkheid dan eindeloze procedures
Advertentie