Advertentie

Noodbevel in Almelo

De aanvankelijk rustige demonstratie in Almelo ontaardde in een vechtpartij met de politie.

ANP
01 augustus 2022
Politie actievoerders Almelo
Actievoerders bij het stadhuis van AlmeloANP

Burgemeester Arjen Gerritsen van Almelo heeft maandagmiddag een noodbevel afgegeven voor het centrum van de stad en de directe omgeving. Dit deed hij na afloop van een manifestatie van boeren bij het stadhuis. Een groep mensen verstoorde de openbare orde, aldus de gemeente.

Willem Engel

Op een video op Twitter is te zien dat een groep slaags raakt met de politie. Er zijn een paar boerenzakdoeken te zien, maar wie de mensen zijn en of het boeren zijn, is onduidelijk. Op een foto is te zien dat ook voorman van Viruswaarheid Willem Engel aanwezig was. Hij verzette zich de afgelopen jaren tegen het coronabeleid van de overheid.

Burgers

Lokale media meldden eerder dat het grootste deel van de demonstranten wegging toen de boerenmanifestatie op last van de gemeente tussen 12.00 en 12.30 uur afgelopen moest zijn. Een groepje, volgens De Stentor 'vooral burgers', bleef echter achter.

Hutspot

Burgemeester Gerritsen had zondagavond besloten dat de demonstratie tegen het stikstofbeleid van het kabinet onder voorwaarden door mocht gaan maandagochtend. Er mochten maximaal vijfhonderd mensen en twee landbouwvoertuigen aanwezig zijn bij het stadhuis in Almelo. De manifestatie, waarbij hutspot met rookworst werd uitgedeeld, mocht tussen 10.00 en 12.00 uur plaatsvinden op een strook aan de Haven Noordzijde. Op die kademuur is een omgekeerde Nederlandse vlag geschilderd met de tekst 'zonder boer geen voer'. (ANP)

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie