of 65378 LinkedIn

Zes ambtenaren stadsdeel Zuid-Oost verdacht van fraude

Zes ambtenaren van de Amsterdamse stadsdeel Zuid-Oost worden verdacht van corruptie en intimidatie. De ambtenaren werken bij de directie Uitvoering en Beheer.
6 reacties

Zes ambtenaren van stadsdeel Zuidoost in Amsterdam zijn mogelijk betrokken bij fraude. Ze zouden onder meer aannemers die door het stadsdeel worden betaald, voor privédoeleinden hebben ingeschakeld. Een leidinggevende wordt beschuldigd van intimiderend gedrag tegenover medewerkers, liet het stadsdeel woensdag weten.

Directie beheer en uitvoering
Het stadsdeelbestuur onderzoekt de zaak, samen met het Bureau Integriteit van de gemeente Amsterdam. De ambtenaren werken bij de directie beheer en uitvoering, waar onder meer de reinigingsdienst onder valt. Bij de zaak zijn twee leidinggevenden betrokken. Eén daarvan is geschorst. De andere medewerkers zitten gedurende het onderzoek thuis en mogen tijdelijk geen werkzaamheden verrichten.
 
Forse bedragen 

,,Dat we hebben ingegrepen, heeft te maken met de ernst van de beschuldigingen en de effecten daarvan op het werkklimaat'', zegt stadsdeelvoorzitter Tjeerd Herrema. Over de omvang van de fraude kan het stadsdeel nog niets zeggen, maar het gaat volgens een woordvoerder om forse bedragen.

Collega's van de betrokken ambtenaren kwamen met de beschuldigingen. Afgelopen maandag kreeg het stadsdeelbestuur hierover documenten onder ogen. Het is niet bekend hoe lang het onderzoek gaat duren.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door J. Tiemens (ex ambtenaar gemeente Weesp) op
Onderzoek naar corruptie en fraude is bitterhard nodig. Het is alleen wrang dat wanneer jezelf slachtoffer bent van ambtsdwang, meervoudig en in vereniging gepleegde valsheid in geschrifte en misdrijven tegen de persoonlijke vrijheid gepleegd door burgemeester en hoge ambtenaren van de gemeente Weesp, dat daar niets aan wordt gedaan. Zelfs niet na aangifte daarvan bij destijds hoofdofficier Bolhaar.
Door Harde Kern (burgemeester) op
Gemeente wil ambtenaren die lid zijn van een motorclub ontslaan omdat ze wellicht niet gelinkt willen worden aan crimineele praktijken.
Maar zelf zijn ze geen haar beter,,,,,
Grootschalige praktijken in zuidoost en stadsdeel centrum.....
Door p op
Niet vergeten aangifte te doen als er meer is dan rook, en de zaak actief blijven volgen zodat er dan ook vervolgd wordt.
Door willem tel (ehbo) op
Is dit geen ontslag op staandevoet, het zal wel weer met een sisser aflopen.
Ik wil graag horen hoe dit afloopt.
Door betrokken burger op
Het mag niet zo zijn dat deze fraude in de anonimiteit blijft, want dan gaan de betrokken abtenaren na hun berispingen gewoon ergens anders door met hun oplichtingspraktijjken. Als de namen bekend worden weten ook anderen wie zij in huis halen (of hebben).
Door betrokken burger op
Namen graag!