of 64120 LinkedIn

Zederik is 'loud and proud' over homohuwelijk

Burgemeester Coert van Ee (CDA) van de gemeente Zederik wil niet tegemoetkomen aan de SGP, om de mogelijkheid van het homohuwelijk in die gemeente te verzwijgen.

‘Dat homo’s in het Zuid-Hollandse Zederik kunnen trouwen, is al erg genoeg. Dat hoef je vervolgens niet ook nog eens trots van de daken te schreeuwen.’ Dat was zo’n beetje de strekking van de raadsvragen van de SGP-fractie aan burgemeester Coert van Ee (CDA).  Zederik ligt tegen de biblebelt aan en is een overwegend christelijke gemeente. Van Ee twitterde onlangs naar aanleiding van een foutief bericht, dat er in Zederik wel degelijk door homo’s getrouwd kan worden.  Ook liet hij in de media weten dat ze van harte welkom zijn en dat hij ze desnoods zelf in de echt zou verbinden. Dat was iets te enthousiast  naar de smaak van de SGP.  Sterker nog, de gereformeerde partij vond dat het wel erg op een uitnodiging  voor homoseksuelen leek.

Burgemeester Coert van Ee, is er al een stormloop van trouwlustige homostellen in uw gemeente door uw uitnodiging? Nee. Ik heb ook geen oproep gedaan, dat is zo door de SGP geïnterpreteerd.


Volgens de SGP was er veel onrust in de gemeente over uw zogenoemde promotie van het homohuwelijk. Heeft u dat ook gemerkt?
Ik denk dat er alleen commotie in de kerkelijke kring van de SGP was.

 

De SGP-fractie prefereert een ‘don’t ask, don’t tell policy’,  ze vinden het onderwerp erg pijnlijk. Wat vindt u daarvan? In mijn familie is het de gewoonte om gevoelige onderwerpen juist ter tafel te brengen.


Zou je Zederik een homovriendelijke gemeente kunnen noemen?
We zijn niet persé een homovriendelijke gemeente, we zijn een gewone gemeente en vriendelijk voor iedereen. Als je van elkaar houdt mag je hier trouwen. Tot nu toe zijn hier zeven homostellen getrouwd.

Heeft u spijt van uw pro-homohuwelijk-opmerkingen?

Het spijt mij dat het is opgevat is alsof ik geen respect heb voor een andere mening. Van mijn uitlatingen heb ik geen spijt, dat zou ik zo weer doen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Mergoscia (Politiek) op
@Jan,

Inderdaad zal ik extra bijbelstudie dienen te doen, echter of ik een gemis aan inzicht heb en dat dit door extra kennis vergroot wordt weet ik niet. Misschien ben ik wel bewust onwetend of wel in het Engels ignorant. Of zelfs wel (on)bewust arrogant.
Echter mijn kennis gaat wel zo ver dat (een van ) de 10 geboden iets anders betekenen dan u met uw zin: " respect voor een mens is iets anders dan acceptatie van zijn daden." wilt impliceren.
De Bijbel en de ge-/verboden refereren meer naar criminele zaken en ander respectloos handelen en gedrag, welk niet geaccepteerd dient te worden.
Volgens de achterliggende gedachte van het Geloof valt een geaardheid niet onder de verboden die in de Bijbel beschreven staan. Zo is Het Woord ( de Bijbel) niet bedoeld. Zo heeft Jezus zelf een aantal keer positieve uitspraken gedaan over mensen die door de samenleving niet werden geaccepteerd.
Wat er in de Bijbel staat over sexueel wangedrag slaat op niet vrijwillig opgelegd cq gedwongen sexueel gedrag, sexueel gedwongen gedrag tegen betaling of over puur eenzijdig egoistisch sexueel genot e.d.
Het gaat dus niet over persoonlijke geaardheid.
Ik geef hier alleen mijn interpretatie van het Geloof weer zoals ik denk dat deze puur is. En oordeel niet negatief over uw mening. Uw mening geeft mij alleen maar positieve energie om extra over zaken na te denken en mij nog meer te richten naar Het Licht en Het Geluid.

The inner Light, the Light of God, is the same Light referred to in the word "enlightenment".

The inner Sound, is the Word referred in Bible:" In the beginning was the Word, and the Word was God. ..."

It is through the inner Light and Sound that we come to know God...


Door jan op
@ Mergoscia:
Wellicht dient u wat bijbelstudie te doen en te begrijpen dat liefde niet inhoudt alles goed te vinden wat een ander doet. Respect voor een mens is iets anders dan acceptatie van zijn daden.
En welke daden goed of slecht zijn, of welke rol de overheid daarin heeft, dat zal immer een discussie blijven....
Door Mergoscia (Politiek) op
Nog een aanvulling op mijn bericht.

Dus ook liefde voor SGP'ers als ook voor Homo's als andere mensen.

( Wat ik wel altijd jammer vind is dat Nederlander graag van hokjes houden. Kijk eerst naar iemands karakter en persoonlijkheid en maak daar voor jezelf een oordeel over ......plaats dan veel later iemand in een hokje. Dan zien de hokjes er gelijk heel anders uit. En bedenk, ik ben zelf ook van origine Nederlander ).
Door Mergoscia (Politiek) op
@Frederik,

In mijn verhaal verwijs ik naar Het Woord Gods en naar de Liefde Gods. Waarom? Omdat de SGP via een interpretering van de Bijbel, dus volgens hen op grond van Gods Woord stelling neemt tegen een deel van de medemens. Echter wat de rode draad in de Bijbel is dat God ieder een lief heeft en accepteert. En dus niemand uitsluit. En dat is het belangrijkste deel van de Bijbel: wie lief heeft krijgt lief van God. Wat de SGP door de eeuwen heen vergeten is, is dat de Bijbel voor het grootste deel Het Woord Gods draagt, maar tevens ook geschreven is door mensenhanden, die niet zuiver Het Woord konden scheiden van hun eigen culturele en samenlevingsachtergrond. Daardoor kwam er al een verschil in interpretatie, maar ook de wijze waarop mensen vroeger schreven is een andere dan nu. Vroeger schreef men meer in beeldspraken om zaken duidelijk te maken. Het waren slechts voorbeelden die niet letterlijk opgevat dienden te worden.
Het gaat dus om de Liefde tussen mensen en (mede daardoor) de Liefde tussen de mens en Het hogere en De Liefde die de Allerhoogste heeft voor ons mens, ons ieder.
Door Frederik (bestuurskundige) op
De SGP heeft er nooit een geheim van gemaakt dat zij het homohuwelijk moreel verwerpelijk vindt. Deze partij houdt vast aan de seksuele ethiek zoals die eeuwenlang door de christelijke kerk is geleerd op grond van de Bijbel. Merkwaardig eigenlijk, dat de SGP-ers moreel worden veroordeeld, omdat ze vast blijven houden aan eeuwenoude morele normen. Welke morele normen zijn eigenijk goed? En hoe bepaal je dat? In ons land geldt dat de meeste stemmen gelden, maar het is natuurlijk onzinnig om ethische normen langs democratische weg vast te stellen.

Wie tegen het homohuwelijk is, wordt uitgemaakt voor intolerant, want je hoort je niet met de levensstijl van een ander te bemoeien en jouw ethiek mag je niet opdringen aan een ander. In de politiek is men dagelijks bezig met het bepalen van wat burgers wel en niet moeten doen: ze moeten niet roken, niet teveel drinken, veilig vrijen, doorwerken tot hun 67 en weet ik niet wat. De politiek bepaalt ook wie met wie mag trouwen. Het is dus nogal kortzichtig om de SGP te verwijten dat zij zich met ons persoonlijke leven bemoeit.

Dat de SGP geen respect heeft voor andere meningen is ook al onjuist. Zij respecteert de huidige wetgeving en gaat niet de straat op om te demonstreren en gebruikt geen buitenparlementaire middelen, zoals de PvdA dat bijvoorbeeld wel deed toen zij de abortuswetgeving wilde "liberaliseren".Door Jakov op
Er zijn meer homosexuelen dan sgp'ers en gergems.
Over 50 jaar is het in Zederik geen onderwerp van gesprek meer.
Door Mergoscia (politiek) op
Geachte SGP-fractie,

Doet u hier Christelijke uitspraken? Indien ja, dan doet u SGP-organisatie uitspraken danwel Gereformeerde- organisatorische uitspraken, maar in ieder geval geen geloofsuitspraken. De HERE GODS heeft één ieder lief, ongeacht de sexe(voorkeur), ras, Geloof (of dit nu Gereformeerd is of iets anders), en andere aangelegenheden. Ieder is een kind van de Almachtige.
Daarmee is de Allerhoogste (God in uw geval) heel accepterend naar iedereen toe.
Is het misschien niet een idee voor u om dit voorbeeld te volgen? Dan bent u Christelijk bezig, lijkt mij.
Door Rijk (Medewerker Rechtspositie) op
De SGP zou denk ik het liefst zien dat er homohuwelijken worden voltrokken met de gordijnen dicht. De wereld "draait" nu éénmaal door mensen van de SGP. Het klinkt een beetje als trouw maar in het "geniep". U hebt recht op uw geloof en uw mening an geloof mij anderen hebben dat recht ook....
Door Mo Koster op
Heb uw naaste lief gelijk uzelf is voor sommigen wat moeilijk te begrijpen. Probeer eerst maar eens christelijk te leven SGP-ers, als u dat voor elkaar heeft mag u misschien ooit iets vinden van een ander.
Door Pipadekloon (Voorlichter) op
......respect voor een andere mening. De SGP heeft geen respect voor een andere mening. Zij willen bepalen op welke wijze een mens moet leven. Tis van de gekke dat de SGP wil bepalen of jij voor een man of vrouw wil zorgen.