of 59206 LinkedIn

Wethouder Steenbergen vertrekt na bedreigingen

Fragment uit de opname van Vladimir Hornicek
Fragment uit de opname van Vladimir Hornicek
Reageer

Wethouder Vincent van den Bosch (D66) van Steenbergen is afgetreden na bedreigingen. Hij heeft dit zondag tegen Omroep Brabant gezegd.

Politieke ophef

Eerder meldde Omroep Brabant dat Van den Bosch vertrok omdat de politieke ophef over een aanvaring met een videoblogger maar bleef aanhouden. Een woordvoerster van D66 bevestigde dat zaterdag tegenover het ANP.

 

Kapotmaken

Volgens de politicus wilde iemand hem "moedwillig kapotmaken''. 'Daar is hij in geslaagd', zegt Van den Bosch. Hij wil niet zeggen hoe hij wordt bedreigd. 'We zijn nog met onderzoek bezig. Ik ga in ieder geval aangifte doen bij de politie.'

 

Geen zin in vragen

Er was ophef over Van den Bosch ontstaan na een aanvaring met de lokale videoblogger Vladimir Hornicek. Hij kreeg het met hem aan de stok na een raadsvergadering over de opvang van vluchtelingen. De videoblogger wilde de wethouder buiten nog wat vragen stellen, maar Van den Bosch had daar geen zin in. Er ontstond een ruzieachtige sfeer waarna de wethouder Hornicek een duw gaf.

 

De wethouder bood daarvoor zijn excuses aan, maar de discussie over zijn gedrag hield aan. Zaterdag werd bekend dat hij aftreedt. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.