of 65101 LinkedIn

'Wandelende tijdbommen moeten zich bij gemeente melden'

Het CDA wil dat geradicaliseerde jongeren waarvan niet bekend is of ze naar Syrië zijn geweest of nog willen, zich bij de gemeente melden.
8 reacties

Mensen die geradicaliseerd zijn maar niet vastgezet kunnen worden, zouden zich volgens het CDA verplicht moeten melden bij de gemeente zodat de overheid weet waar ze zijn. Ook zouden de autoriteiten deze ,,wandelende tijdbommen'' moeten volgen.

Burgemeesters weten het niet

Dat zei CDA-leider Sybrand Buma zondag in het televisieprogramma Buitenhof. Nederlanders die terugkeren van de strijd in Syrië moeten volgens hem de cel in. Daarnaast is er ,,een grote groep'' die wel geradicaliseerd is, van wie niet bekend is of ze in Syrië of Irak zijn geweest en die niet in ons land in de cel terecht komt. Burgemeesters weten vaak niet wat ze met deze mensen aanmoeten, aldus Buma.
 
Meldplicht zorginstelling 

Gemeenten moeten volgens hem meer mogelijkheden krijgen om hen in de gaten te houden, bijvoorbeeld via een meldplicht. De geradicaliseerden, die soms ook traumatische ervaringen hebben, moeten ook verplicht naar een zorginstelling kunnen worden gestuurd om ervoor te zorgen dat ze hun psychische problemen kwijt raken, zei Buma.
 

Terreurdreiging

De CDA-leider is samen met de leiders van de andere oppositiepartijen in de Tweede Kamer ongerust of de politie en inlichtingendienst AIVD in deze tijd van terreurdreiging wel genoeg geld en gespecialiseerde mensen hebben. Premier Mark Rutte herhaalde vrijdag dat dat het geval is. De oppositie pleit al langer voor extra geld voor de diensten. Volgens Rutte is dat nu niet nodig. Het kabinet heeft eerder al wel afgesproken onmiddellijk geld vrij te maken op het moment dat extra budget toch nodig blijkt. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Shana Neurink saulette (Verzorgende) op
Halo ik werk al14 jaren bij mijn moeder ze heeft een pgbbudget. Gaat dus sinds 1 januari helemaal mis. Ik heb in jan een gedeelde gekregen en infebruari niets. Ik ben een alleenstaande moeder.ik loop een maand achter met de huur. En ook wat kleine rekeningen blijven liggen. We leven op pannenkoek meel met water en bami soep. Brood met jam en lever pastei. Dus dood gaan we niet. Ondertussen heb ik ook nog een hernia gekregen en nu snappen ze er bij het svb helemaal niets meer van. Wie o wie weet wat ik kan of moet doen... Ben ten einde raad
Door joop op
tja er lopen duizenden mensen met geestes ziekte rondt
die gaan zich niet melden bij een krankzinnige gesticht
voor behandeling , met medicatie en kostbare zorg die zeniet kunnen betalen als er een compleet doordraait nou dat is dat triest maar deze wereld is een trieste plaats om als mens te moeten leven tegenwoordig . mischien dat bidden wel helpt..
Door Hans de Graaf (raadslid) op
Die Buma is compleet van het padje af. Die gaan zich natuurlijk nooit zelf melden. Hoe naïef kun je zijn. We mogen hopen dat de veiligheidsdiensten hun werk goed doen en deze jihadisten oppakt, hun Nederlandse paspoort afneemt en meteen terugstuurt naar hun eigen zandbak.
Door wandelende tijdbom op
Hoi receptie, ik kom me melden!

Ach het CDA; niet links, niet rechts maar gewoon simpel van geest.
Door Jan op
En iedereen mag zelf bepalen of hij geradicaliseerd is zeker? CDA-politiek wordt steeds wereldvreemder.
Door H. Wiersma (gepens.) op
Als je de Hilversumse politie op TV zonder kogelvrije helm op gewapende overvallers ziet afgaan vraag je je inderdaad af of er niet meer geld bij moet. Of waren ze de helmen vergeten mee te nemen?
Door secretaris PEL (secretaris) op
Buma is van de "dunkpolitie" (Orwell) Iedereen die niet zo denkt als een CDA-er een meldplicht? Gedachten en meningen zijn vrij, niet alle daden zijn vrij.. Wat Buma wil is de bekende glijdende schaal: vandaag zij, morgen ik...
Door Gerben op
Zijn het dan meteen ook querulanten die eveneens geen strobreed in de weg worden gelegd?

Benieuwd hoe en waar deze zich melden ...

Vacatures

Van onze partners