of 65101 LinkedIn

Vlissingse oud-wethouder vervolgd voor fraude

Jacques Damen stapte in juni vorig jaar op vanwege zijn gezondheid. Niet veel later ontstond ophef over de declaraties, wat burgemeester René Roep de kop kostte.
2 reacties

Justitie vervolgt een oud-wethouder van Vlissingen wegens fraude. Hij zou woon-werkverkeer hebben gedeclareerd terwijl daar feitelijk geen sprake van was.Voormalig bestuurder Jacques Damen staat volgende maand al voor de rechter, aldus een woordvoerster van het Openbaar Ministerie.

Niet netjes
Damen stapte in juni vorig jaar op vanwege zijn gezondheid. Niet veel later ontstond ophef over de declaraties, wat burgemeester René Roep de kop kostte. Die had weliswaar rechtmatig gedeclareerd, maar niet netjes. Hij veranderde declaratieregels zonder inspraak van de gemeenteraad.

 

Half jaar extra
Jacques Damen had toen hij wethouder werd een woning in het Utrechtse Leersum. Hij kreeg daarom een jaar lang een vergoeding om in een pension te verblijven. Hij declareerde de kosten echter een halfjaar langer.

Aangifte

Raadsleden van D66 deden aangifte van de fraude, nadat ze via de motie in de gemeenteraad geen meerderheid hadden gekregen om de gemeente aangifte te laten doen. Daarna heeft de rijksrecherche onderzoek gedaan naar het declaratiegedrag van de VVD-wethouder. Na de affaire besloot de gemeenteraad de declaraties van burgemeester en wethouders voortaan scherper te controleren.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door p op
@Van Iwaarden. Als de wethouder in kwestie zich gewoon aan de afspraken had gehouden...

Door Van Iwaarden op
Zie hier de Gestapo-methoden van D66.
Met dank aan partijgenoot de CdK van Zeeland.

Vacatures

Van onze partners