of 59250 LinkedIn

Tourritten Nederland gedwarsboomd door CAO-acties

Politiemensen en rijksambtenaren zullen de twee ritten van de Tour de France in Nederland gaan dwarsbomen. De betrokken bonden hadden al aangekondigd dat ze hun acties om een betere cao deze zomer zouden verharden.
4 reacties

Politiemensen en rijksambtenaren zullen de twee ritten van de Tour de France in Nederland gaan dwarsbomen. Politiepersoneel zal zondag 5 juli de start van de tweede etappe in de Tour de France van Utrecht naar Neeltje Jans vertragen, kondigen de gezamenlijke politiebonden woensdag aan. De rijksambtenaren gaan de proloog zaterdag 4 juli dwarsbomen door tussen 13.00 en 14.00 uur op het parcours te fietsen. De proloog begint om 14.00 uur.

Gemeente Utrecht wil tegenover Binnenlands Bestuur nog geen reactie geven op de aanzegging van de bonden. 

Hardere acties

De betrokken bonden hadden al aangekondigd dat ze hun acties om een betere cao deze zomer zouden verharden. Later zal volgens de politiebonden ook Sail Amsterdam doelwit van acties worden, als verantwoordelijk minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) niet met een beter cao-bod komt. Het politiepersoneel voert al meer dan vijftien weken actie.

Verkeerscontrole 

De politie gaat een grote verkeerscontrole houden op de reclame-karavaan van de Tour de France die vooruit rijdt op de wielrenners. De controle gebeurt op de Erasmusbrug in Rotterdam, laat ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp weten namens de gezamenlijke bonden.

Veilige actie

'Voor deze locatie is bewust gekozen om de actie op een veilige wijze, zonder publiek langs dit deel van het parcours, te kunnen laten verlopen', licht Van de Kamp toe. 'Op de brug worden politievoertuigen geplaatst en op het water verschillende vaartuigen. Een grote groep politiemensen staan dan klaar voor de controle en worden ondersteund door specialisten met de daarbij passende materialen.'

Wereldwijde aandacht 

Mocht de organisatie van de Tour de France besluiten het parcours of starttijdstip van de etappe te wijzigen, dan zal de politieactie daar op inspelen. Van de Kamp: 'We willen door deze actie wereldwijd ons punt maken. Met deze actie hebben we de ogen van de wereld op ons gericht en ziet men wat er hier in Nederland gebeurd rondom de politie. Het antwoord is aan het kabinet.'

Fatsoenlijk voorstel
De bonden benadrukken dat ze deze zomer met hun leden 'flink aan de weg zullen blijven timmeren om bij de politiek meer waardering voor het politiewerk af te dwingen'. 'Uiteraard kan minister Van der Steur daar op elk moment een eind aan maken door alsnog fatsoenlijke voorstellen voor een nieuwe cao voor de politie op tafel te leggen.'

Loonsverhoging 

De politiebonden eisen behalve een loonsverhoging van 3,3 procent ook andere maatregelen, zoals een bonus voor de ingrijpende reorganisatie die de politie doormaakt. Politiemensen hebben al vier jaar geen loonsverhoging gehad. (ANP)

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door henk eleveld (adviseur - interim-manager) op
1. Politiemannen en -vrouwen beter belonen is ok.
2. Twintig jaar geleden waren er bijna 15.000 politiemensen minder dan nu.
3. De tourkaravaan: als je een verkeerscontrole uitvoert op een plaats en een moment dat daartoe geen opdracht is verleend ga je je politieboekje te buiten.
Wie draagt de politie zo'n verkeerscontrole van de Tourkaravaan op? Niemand? Waarom zouden de commercianten van de Tour dan niet gewoon doorrijden?
Want de politie maakt in die situatie misbruik van haar bevoegdheid (of heeft zelfs geen bevoegdheid, tenzij er overduidelijk een overtreding of misdrijf wordt geconstateerd; dat mag ook in vrije tijd).
Dus valt er niets te straffen en evenmin iets te controleren of op te houden!
Door M Kat op
De politie moet inderdaad een beter salaris krijgen maar van een dergelijke actie neemt mijn waardering alleen maar af.
Door doeterniettoe (-) op
Onleuke maar sterke actie.

Vraag is of het wat gaat opleveren.
Zoals Rutte onlangs in zijn 'dikke-ik'-toespraak nog maar weer eens duidelijk stelde: ambtenaren moeten het liefst salaris inleveren en verder doen wat de politiek wil.

@politie, vakbonden en alle ambtenaren: succes!
Door Monique op
Dit vind ik wel een hele sterke!!!!