of 64120 LinkedIn

Strafzaak vermeende bedreiger burgemeester geseponeerd

Het Openbaar Ministerie heeft geen bewijs kunnen vinden tegen de verdachte die een aanslag zou hebben voorbereid tegen burgemeester Fons Jacobs.
1 reactie

De strafzaak tegen een Eindhovenaar die een moordaanslag op de Helmondse burgemeester zou hebben gepland, is geseponeerd. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Den Bosch dinsdag laten weten. Uit onderzoek is gebleken dat de 40-jarige man zich niet schuldig heeft gemaakt aan strafbare feiten.

Drugscircuit

Justitie heeft dat maandag aan de advocaat van de man laten weten. Burgemeester Fons Jacobs moest eind 2010 met zijn vrouw enkele weken onderduiken na serieuze bedreigingen. Die zouden uit het drugscircuit komen. Jacobs was destijds voor de komst van een tweede coffeeshop in zijn gemeente. Ook kampte Helmond met georganiseerde hennepcriminaliteit.

 

Tip

Justitie kreeg een tip over de Eindhovenaar die een aanslag zou voorbereiden, wat meteen aanleiding was tot beveiliging van Jacobs die uiteindelijk enkele maanden duurde. Burgemeester Jacobs kondigde begin dit jaar aan per 1 november op te stappen. Hij stelde toen dat het afgelopen jaar niet eenvoudig was geweest. Helmond kreeg ook te maken met een grote brand in het centrum. Verder leidde een demonstratie van extreem rechts tot veel commotie.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Berry Smits (raadslid gemeente Helmond) op
@redactie BB. Wat een non-issue artikel. "Georganiseerde hennepcriminialiteit "! Hoezo? Compleet kul! En wat heeft nu in Gods naam die brand in het centrum en de demonstratie van VU te maken met het onderwerp? Totaal géén verband! Helmond is een fantastische gemeente om te wonen en werken! Daar doet zo'n non artikel geen afbreuk aan.
Succes verder met het invullen van het BB! Mvrgr
Berry Smits