of 64621 LinkedIn

SP-raadslid blijft afdracht partij weigeren

Veerle Slegers moest haar betalingen per 1 april hervatten, maar volgens Van Os heeft ze per brief laten weten dat niet te doen.
3 reacties

De Tilburgse SP-fractievoorzitter Veerle Slegers is niet van plan alsnog een deel van haar raadsvergoeding in de partijkas te storten. Dat zegt voorzitter Jean-Louis van Os van een speciale commissie van de SP die zich heeft gebogen over haar weigering aan de afdrachtregeling te voldoen.

Geroyeerd

Slegers moest haar betalingen per 1 april hervatten, maar volgens Van Os heeft ze per brief laten weten dat niet te doen. Ook zou ze niet meer op haar werk in Tilburg zijn verschenen. Slegers krijgt nog tot 19 april om van gedachten te veranderen maar Van Os verwacht dat dat niet gebeurt. Als het aan de SP ligt, moet Slegers haar raadszetel inleveren. Doet ze dat niet, wordt ze geroyeerd als lid. 

Mogelijkheden

Slegers laat nogmaals weten niet de financiële mogelijkheid te hebben om de afgesproken 75 procent van haar vergoeding te voldoen. Ze wil een lager percentage betalen en dat voorstel in een gesprek toelichten. Volgens Van Os is dat echter een gepasseerd station. Over terugbetaling van het bedrag dat Slegers verschuldigd is sinds ze de betaling in december 2009 staakte, wordt later een beslissing genomen.


Polman

Begin dit jaar werd SP-raadslid Simon Polman uit Lelystad nog geroyeerd omdat hij zijn raadsvergoeding elke maand aan de voedselbank doneerde in plaats van aan de partijkas. 

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Ellen op
Ach ja, Stalin was ook lief voor zijn kat... het is inderdaad handig te beseffen dat een mens of partij meerdere gezichten kan hebben.
Door Wiet ten Doeschate (directeur ixad, vormgeving, communicatie, marketing) op
Roemer is het vriendelijke gezicht van een autoritaire partij gestoeld op dezelfde principes waarmee mannen als Stalin de teugels strak hielden.
Door Ra op
het rommelt weer in de SP..