of 64621 LinkedIn

Raadslid Alphen beboet voor scheldwoorden

Raadslid Wil Verschuur uit Alphen aan den Rijn is vrijdag door de politierechter in Den Haag veroordeeld tot een boete van 150 euro wegens belediging van collega-raadslid Pauline Heijkoop.
11 reacties

Raadslid Wil Verschuur uit Alphen aan den Rijn is vrijdag door de politierechter in Den Haag veroordeeld tot een boete van 150 euro wegens belediging van collega-raadslid Pauline Heijkoop. 

Variaties op wijf
De belediging bestond uit variaties op het thema 'wijf': gemeen leugenachtig rotwijf, klerewijf, kutwijf, teringwijf en leugenachtig wijf, volgens de rechter zijn al deze kwalificaties door Verschuur gebezigd.

Ook tijdens een politiek debat mag je niet alles zeggen, tekende de rechter daarbij aan. In een politiek debat moeten mensen met een publieke functie zich fatsoenlijk gedragen.

Ruzie over griffier
De scheldkannonade rolde over Verschuurs lippen terwijl zij kwaad uit een debat liep. Er zou ruzie zijn geweest over de griffier van de gemeente Alphen, die al enige tijd onder vuur ligt vanwege zijn functioneren.

Geen bedreiging
Niet bewezen was volgens de rechter dat Verschuur zich schuldig heeft gemaakt aan bedreiging van Heijkoop.Verschuur zou tijdens een vergadering op 16 juli hebben gezegd: ,,Ik kan je wel vermoorden''. Die woorden zijn slechts door één getuige opgevangen, de beledigingen door meerdere. Bovendien drukken zij meer een gevoel uit dan een bedreiging, vond de rechter. (ANP)

Lees meer over Gemeente Alphen aan den Rijn. in Overheid in Beeld
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Rene (dienstverlener.) op
Het is onderhand overal hetzelfde op werkvloeren met vrouwen.Op een gegeven moment kunnen zij de ratio niet meer boven de emotie houden en gaan staan janken,schreeuwen, etc. De hele doos van Pandora gaat dan open om hun gelijk te krijgen.Het hele bedrijfsleven heeft onderhand zijn ervaringen wel achter de rug met dergelijke types. Dit in Alphen aan de Rijn is nog niet eens het topje van de ijsberg. Het is 1 van de hoofdredenen dat bedrijven uiterst voorzichtig zijn met vrouwen op een belangrijke positie te laten plaatsnemen.
Door Jan op
@Slaak. De Gemeentewet is hier heel duidelijk in. Het Wetboek van Strafrecht is in dat soort gevallen gewoon (helaas) niet van toepassing. Waar denk je anders dat "niet in rechte vervolgd" anders op slaat? Die rechter had kennelijk zijn dag niet (lees: de griffier die alle vonnissen voorbereidt).
Door C.F. de Graaf (gepensioneerd; consultant) op
Het ideaal van de volstrekte autonomie van het individu is geperverteerd en teistert als een kwaadaardig, zich rap delend gezwel, het organisme van onze samenleving. Bij tijd en wijle schiet stuitend wangedrag, zowel in woord en gedrag, op als een giftige paddenstoel uit een omgevallen rottende boomstam. Dit is het morele bederf van onze "moet-toch-kunnen" maatschappij. De veroordeling is terecht en hoogste tijd voor een ethisch reveil.
Door Slaak (burger) op
@Gerrit
Niet de Gemeentewet , maar het Wetboek van Strafrecht, waarin belediging strafbaar is gesteld, is in deze doorslaggevend. En vergis je niet v.w.b. vrijheid van meningsuiting. Hiervoor gelden strafrechtelijke grenzen. Politici moeten gewoon even nadenken, voordat zij hun meningen onder woorden brengen. En de politici die dat niet doen, moeten bijgestuurd worden, uiteindelijk door de rechter. Zo werkt onze democratische rechtstaat. Of is dat niet bekend?
Door Gerrit (beleidsadviseur) op
@ Jan, kennelijk kent de rechter de Gemeentewet niet die zegt dat de leden van het gemeentebestuur en andere personen die deelnemen aan de beraadslagingen niet in rechte vervolgd kunnen worden en getuigenis afleggen over wat zij in de vergadering van de raad hebben gezegd of schriftelijk hebben overgelegd (art. 22). Dat geldt ook voor commissievergaderingen (art. 82, lid 5). Dat moet Heijkoop toch ook weten.
Door Jan op
Ik vrees toch dat deze politierechter in hoger beroep gecorrigeerd wordt. Politici zijn nu eenmaal niet-strafbaar voor wat ze zeggen tijdens een officiële vergadering.
Door H. Wiersma (gepens.) op
In dat geval de hoogste tijd dat deze politierechter ook eens een kijkje gaat nemen in de 2e Kamer.
Door opmerker op
wat een gekookte kikker, die mw. Verschuur.
Door Frank op
Vast een D66-rechter.
Door Jakov op
Lullig voor Wil Verschuur dat ze nog niet eens k..-wijf mag zeggen. ;-)