of 64120 LinkedIn

PVV, CDA en VVD gaan Limburg besturen

Limburg heeft een nieuw bestuur. PVV, CDA en VVD sloten woensdag na weken van onderhandelen een coalitieakkoord. Dat hebben woordvoerders van de drie partijen woensdagmiddag laten weten.
1 reactie
Limburg heeft een nieuw bestuur. PVV, CDA en VVD sloten woensdag na weken van onderhandelen een coalitieakkoord. Dat hebben woordvoerders van de drie partijen woensdagmiddag laten weten.

'Mooi coalitieakkoord'
Het akkoord wordt vrijdagmiddag om drie uur in het gouvernement in Maastricht aan de pers gepresenteerd, maakte onderhandelaar Laurence Stassen van de PVV-Limburg bekend. Tot die tijd is er radiostilte, aldus Stassen. De VVD sprak woensdag alvast van ,,een mooi coalitieakkoord waar we mee aan de gang kunnen''.


PVV de grootste

De drie partijen leveren vijf gedeputeerden, twee voor de PVV, twee voor het CDA en één voor de VVD. Limburg is daarmee de enige provincie waar de PVV meebestuurt. De PVV kreeg bij de afgelopen verkiezingen in Limburg de meeste stemmen en heeft net als het CDA tien zetels in Provinciale Staten. Wie in Limburg gedeputeerde worden, wilde Stassen niet zeggen. Dat wordt vrijdagmiddag bekendgemaakt.


Voorleggen aan achterban

Het CDA roept volgende week een algemene ledenvergadering bijeen, liet CDA-onderhandelaar Dieudonné Akkermans eerder al weten. Daar moet de christendemocratische achterban beslissen of ze instemt met het akkoord.


Integriteitsonderzoek

Vrijdag 13 mei volgt mogelijk de presentatie van de coalitie in Provinciale Staten. Dat is nog niet helemaal zeker omdat er ook nog een integriteitsonderzoek naar de nieuwe gedeputeerden moet worden gedaan, zei Stassen woensdag.


Regentenkliek 

Voorzitter Thijs Coppes van de SP-statenfractie constateerde boos dat hij alles via de media moet vernemen. ,,Waarschijnlijk krijgt de oppositie ook via de media te horen of ze nog nodig is voor het debat over het slotakkoord'', twitterde hij, sprekend van een regentenkliek.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Wiet ten Doeschate (directeur ixad, vormgeving, communicatie, marketing) op
Vijf dagen na dit bericht en nog geen enkele reactie. Zien we hier een nieuwe strategie, 'doodzwijgen'? Of toont het aan dat ook de PVV inmiddels 'salonfähig' begint te worden?

Vacatures

Van onze partners