Advertentie

PvdA Amersfoort wil Alvarez van lijst schrappen

Het bestuur van de PvdA in Amersfoort gaat de leden eind oktober vragen Ramón Smits Alvarez te verwijderen van de lijst van vier kandidaten voor het lijsttrekkerschap. Dat zei voorzitter Marjet van Baggum.

17 oktober 2013

Nummer 2 naar voren

Smits Alvarez is al bijna een week spoorloos. Voor het lijsttrekkerschap kon tot zondag worden gestemd. Daardoor zou het kunnen dat Smits Alvarez op 30 oktober de winnaar van die verkiezing blijkt te zijn. Als dat zo is, wil het bestuur van de PvdA de nummer 2 naar voren schuiven als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen, aldus Van Baggum.


Geen spoor

De politie in zowel Nederland als Spanje heeft nog geen idee waar het verdwenen Alvarez zich bevindt. Hij  is nog steeds spoorloos. Onder meer de Spaanse krant La Voz de Galicia bericht over een afscheidsbrief, maar de politie kan dat niet bevestigen. Hetzelfde geldt voor het gerucht dat hij mogelijk naar Sardinië zou zijn gegaan. De Spaanse politie heeft vruchteloos gezocht in een appartement in Vilar de Uz in Galicië, in het uiterste noordwesten van Spanje.

20 tips

Ook een onderzoek van een hut nabij de plaats Carballo, waarvan bekend is dat hij er met vrienden wel kwam, leverde niets op, zo meldt de krant. De politie in Nederland beschouwt de zaak vooralsnog als een vermissing en trekt onder meer 20 tips na. De suggestie dat Alvarez 4000 euro van een PvdA-rekening zou hebben meegenomen, behoort nog niet tot het onderzoek.



Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie