of 63966 LinkedIn

Oud-burgemeester Klaassen ombudsman gaswinning

Leendert Klaassen
Leendert Klaassen
1 reactie

Voormalig burgemeester Leendert Klaassen gaat per direct aan de slag in Groningen als ombudsman gaswinning. Bewoners die klachten hebben over de afhandeling van hun schademeldingen na aardbevingen, kunnen zich wenden tot ombudsman Klaassen. Dat heeft minister Henk Kamp (Economische Zaken) woensdag bekendgemaakt.

Onafhankelijke ombudsfunctie

Kamp was nog in maart in het gebied dat last heeft van aarbevingen door de gaswinning en kondigde toen aan dat er een onafhankelijke ombudsman zou komen. Nadat het gebied eerder dit jaar in korte tijd diverse keren werd getroffen door een aardbeving en de schademeldingen en emoties opliepen, drong de Tweede Kamer aan op een onafhankelijke ombudsfunctie waar mensen terechtkunnen met hun zorgen en vragen over de gaswinning en de daardoor ontstane schade.

Nauw contact met NAM
Klaassen was tussen 1984 en 2003 burgemeester van de Groningse gemeenten Midwolde en Zuidhorn en is nu voorzitter van het college van bestuur van Stenden Hogeschool in Leeuwarden. Groningse bestuurders hebben hem voorgedragen voor deze functie. De ombudsman gaswinning houdt nauw contact met de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) over de gemelde klachten. Hij kan daar ook aanbevelingen over doen en hij kan ook aandacht vragen voor uitzonderlijke schadegevallen en bijzondere situaties bij rijksmonumenten. Klaassen bekijkt niet alleen de afzonderlijke schademeldingen, maar speurt ook naar eventuele trends.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door henk op
ons kent ons..... weer een typisch staaltje van elkaar de klussen toeschuiven . Bah!