of 64204 LinkedIn

Onderzoek naar intimidatie in Rotterdamse deelgemeente

Er komt een onderzoek naar intimidatie en clièntelisme in de Rotterdamse deelgemeente Feijenoord. Turkse bestuurders zouden daar hun collega's intimideren.
4 reacties

Er komt een onderzoek naar mogelijke intimidatie en belangenverstrengeling binnen de Rotterdamse deelgemeente Feijenoord. Dat heeft de deelgemeenteraad donderdagavond besloten.

Intimidatie door Turkse collega's
Enkele deelgemeentebestuuders vertelden onlangs in NRC Handelsblad te zijn geïntimideerd door hun Turkse collega's. Ook zouden er twijfelachtige subsidies zijn verstrekt en deed Feijenoord niets tegen een Turkse moskee die een illegaal internaat exploiteerde.

Verwevenheid te groot
De verwevenheid tussen de Turkse politici en maatschappelijke organisaties in Feijenoord is te groot, vinden enkele huidige en voormalige bestuuders. Volgens hen is de druk uit de Turkse gemeenschap is ,,groot en onaangenaam'' en valt er ,,niet aan te ontkomen''.

Gebouwendienst mocht niet optreden
Het illegale internaat was al een aantal weken in opspraak. Hoewel daar problemen waren met de brandveiligheid, hield de deelgemeente de gebouwendienst tegen om op te treden tegen de bijbehorende moskee. De brandveiligheid zou zelfs pas op orde komen als er eerst een vergunning voor een nieuw te bouwen moskee 'geregeld' kon worden.

Onderzoek 1 juni klaar
Een commissie van 5 personen uit de deelraad zal de bestuursperiode sinds 2010 grondig laten onderzoeken. Het onderzoek moet voor 1 juni klaar zijn.
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door marjolein op
Het bestuur van Feyenoord (en stad Rotterdam) is zo rot als een mispel, evenals het ambtelijk apparaat. Een en al vriendjespolitiek, nepotisme, ... Dat immigranten daaraan meedoen verbaast me niet. Ze zijn geintegreerd! In Rotterdam, dus.
Ik pleit voor het onder curatele stellen van de stad.
Door J. Kop op
Cliëntelisme, nepotisme, intimidatie, bedreiging, allemaal ingrediënten die schering en inslag zijn in deelgemeente Feijenoord. De Turkse bestuurscultuur heeft bezit genomen van de PvdA en daar wordt naar gehandeld ook.

Vlak ook de rol van wethouder Karakus niet uit. Deze vastgoedmagnaat laat Rotterdam vol zetten met kantoorkolossen, ondanks een giga-overschot aan kantoorruimte. Maar hij verdient eraan ! Welke journalist durft het aan eens in die beerput te gaan roeren ?

PvdA-er Karakus is zelf ook niet vies van intimidatie trouwens. Zo heeft hij de rijksrecherche ingeschakeld om uit te zoeken welke ambtenaar/klokkenluider naar de media heeft gelekt over de brandonveiligheid van moskee-internaten. Want ook bouw- en woningtoezicht valt in zijn portefeuille.
Door Kaas op
Goh, ze hebben daar ook al Talibanschooltjes.
Door piere op
Zolang het maar niet door BING wordt gedaan....

Vacatures

Van onze partners