of 64204 LinkedIn

Haagse trouwambtenaar vecht ontslag aan

Omdat hij weigert homo's te trouwen is een Haags trouwambtenaar ontslagen. Hij spant een rechtszaak aan tegen de gemeente Den Haag.
17 reacties

In gelijk gesteld

De gemeente weigert de trouwambtenaar weer in dienst te nemen, ook al heeft een commissie bezwaarschriften hem onlangs in het gelijk gesteld. Volgens de RMU heeft Den Haag ,,op geen enkele manier aannemelijk weten te maken'' dat hij niet gewoon in dienst had kunnen blijven. Kort voor zijn ontslag had de man in een interview met Trouw laten weten geen homohuwelijken te willen sluiten.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door joschke op
Succes, maar ik weet uit eigen ervaring dar de bestuursdienst van de gemeente Den Haag er niet voor terugschrikt om creatief met de waarheid om te gaan en zeker bij de amabachtsrechter en de crvb in utrecht. In normaal Nederlands zou dat liegen heten, maar dat mag je van de gemeente niet zeggen omdat de gemeente integer is en derhalve niet liegt. De feiten wijzen echter anders uit.

En klagen bij de gemeentelijke ombudsman helpt ook niet, want hij is niet onafhankelijk want hij is geen jurist, raadpleegt de bestuursdienst wanneer er juridische vraagstukken zijn en moet na zijn termijn weer terug in de organisatie. Dus hij zit daar voor de Bühne

Trouwens dat ontslag is onterecht en een Berufsverbot en een inperking van de mening van vrije meningsuiting.
Door Maarten (Huwelijksdeskundige) op
Laat die gozer een echte baan gaan zoeken en zich in het aanschijns van de hogere machten in het zweet werken.
Door Ra op
@vd Heuvel

Niemand bepaalt de aard en status van mijn seksuele voorkeuren, denk daar maar eens over na.
Door Criticus (Ambtenaar) op
Een gemeente mag niet weigeren, een ambenaar wel!
Door A. Van den Heuvel op
@Ra Ik mag toch hopen dat uw opmerking cynisch bedoeld is en u feitelijk het omgekeerde bedoelt.
Door Mr. R. M. Dalmijn op
Sinds 1971 zijn wij verlost van art.248 bis SR. Zedelijkheids wetgeving die door sommige leden van het OM en de Rechterlijke Macht fanatiek werd gehanteerd. Oninvoelbaar star en met soms dramatische gevolgen voor leden van de homoseksuele gemeenschap. Het spijt mij dus bijzonder om nu te moeten constateren dat de houding van juist deze groep zo rabiaat onverdraagzaam is jegens de weigerambtenaar. Dat is overigens niet van risico ontbloot. De gevoelens van het gemene volk ten opzichte van het COC bijvoorbeeld ontwikkelen zich niet in een ontspannen richting en er zijn nog steeds weldenkenden die menen dat de pedosexueel een loot van de homo boom is. Laat er ruimte blijven voor het individuele geweten van de ambtenaar.
Door Ra op
Groot gelijk, homoseksualiteit is een keuze, ABS een roeping.

Vacatures

Van onze partners