Advertentie

Gemeentesecretaris Lingewaard stopt

Gemeentesecretaris Esther Loenen van de gemeente Lingewaard houdt ermee op. Ze stond al enige tijd op non-actief vanwege foute declaraties door burgemeester Harry de Vries.

02 mei 2013

Esther Loenen is sinds woensdag geen gemeentesecretaris meer van Lingewaard. ,,In onderling overleg hebben het college van burgemeester wethouders en de gemeentesecretaris besloten het dienstverband per 1 mei te beëindigen'', liet de gemeente donderdag op haar website weten

Non-actief

In januari zette Lingewaard Loenen op non-actief. Het college nam die stap in afwachting van resultaten van lopende onderzoeken naar onder meer valse declaraties en onterechte onkostenvergoedingen. De zaak leidde in 2012 al tot het opstappen van burgemeester Harry de Vries die lange tijd declaraties had vervalst.

Bonnetjesaffaire 

Zo declareerde CDA'er De Vries een bezoek aan een eindejaarsbijeenkomst in het Duitse Kleef, terwijl hij daar niet was geweest. Loenen wees hem op de fouten, waarna De Vries de bonnen over het vierde kwartaal van 2011 en het eerste half jaar van 2012 corrigeerde. De voormalige burgemeester schakelde de gemeentesecretaris en andere ambtenaren in om zijn probleem op te lossen. Loenen werd daardoor op non-actief gezet.

Niets te verwijten 

Uit het onderzoek naar de bonnetjesaffaire werd duidelijk dat Loenen weinig viel te verwijten. Op de website prijst de gemeente de vertrokken gemeentesecretaris voor haar inzet bij de interne reorganisatie en de opening van het nieuwe gemeentekantoor in Bemmel. Eind mei is het officiële afscheid van Loenen.

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Jan
Een goede journalist zou ook uitgezocht hebben waarom deze gemeentesecretaris moest verdwijnen hoewel haar weinig viel te verwijten. Een goede journalist zou meteen ook vermelden hoeveel wachtgeld de lokale burger nu weer moet ophoesten. Een goede journalist verwijdert dit soort reacties niet maar kan tegen kritiek.
G.Westen / zzp'er/ positieve psycholoog
Bij dit soort artikelen moet tenminste als u ook een journalistiek profiel nastreeft, direct informatie verstrekken over de condities waaronder de gemeentesecretaris vertrekt. Dan wordt duidelijk dat het vertrek een flinke extra kostenpost betekent voor de burger!! Nu u dat niet doet roept u bij mij vragen op over uw kritische zin dan wel uw onafhankelijkheid.
K.M. Schaap / afdelingshoofd burger- en bestuurlijke zaken
Sneu voor mw. van Loenen dat zij door een burgemeester die bij herhaling de fout in ging, in zijn val wordt meegetrokken.
Advertentie