Advertentie

Gemeente Arnhem verantwoordelijk voor dodelijk ongeluk

Doordat de gemeente Arnhem niet goed had aangegeven dat er een container op de weg stond, is een bromfietser er 's nachts tegenaan gereden en overleden. De rechter houdt Arnhem verantwoordelijk.

01 november 2012

De gemeente Arnhem is verantwoordelijk voor een ongeluk op de Nieuwe Havenweg in die plaats, waarbij in december vorig jaar een 23-jarige man uit Huissen om het leven kwam. De gemeente kan de zaak schikken door een boete van 2500 euro te betalen. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Arnhem donderdagochtend laten weten.

Container op straat
De gemeente liet een zeecontainer op een straat op het industrieterrein plaatsen maar verzuimde om het verkeer daar op een fatsoenlijke wijze voor te waarschuwen. De Huissenaar reed 's nachts op zijn brommer tegen de container en was op slag dood.

Toch aansprakelijk

Het ongeluk is uitvoerig onderzocht, omdat een beveiliger van het industrieterrein had gezien dat de bromfietser midden in de nacht zonder licht reed. Maar het Openbaar Ministerie meent dat Arnhem toch strafrechtelijk aansprakelijk is voor wat er is gebeurd. Daarom is een transactie aangeboden, aldus een woordvoerder van het OM.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie