of 63623 LinkedIn

Geen besluit Grave over bestuurlijke toekomst

Een extra raadsvergadering in Grave over de bestuurlijke toekomst heeft niets opgeleverd. Het blijft daarmee ongewis of de gemeente wel of niet per 2022 gaat aanhaken bij de vier fuserende gemeenten tot het Land van Cuijk.

Een ingelaste raadsvergadering in Grave over de bestuurlijke toekomst heeft niets opgeleverd. Het blijft daarmee ongewis of de gemeente wel of niet per 2022 wil aanhaken bij de vier fuserende gemeenten tot het Land van Cuijk.

Stemmen staken

Een ziek raadslid van Keerpunt 2010 gooide andermaal roet in het eten. Tijdens de vorige ingelaste raadsvergadering, van vorige week donderdag, was het raadslid ook ziek. De stemmen staakten bij alle opties die op tafel lagen: herindeling ja of nee, opiniepeiling ja of nee, opiniepeiling in maart of in mei. Dinsdagavond lagen dezelfde beslispunten op tafel.

 

Sleutelen

Die extra raad was belegd nadat de vier fuserende gemeenten Boxmeer, Sint Anthonis, Cuijk en Mill en Sint Hubert zaterdag hadden laten weten voor een fusie per 2022 te gaan. Sleutelen aan die datum, zoals een deel van de raad van Grave had gehoopt, zit er niet in. Voor 20 maart moet Grave aan de vier gemeenten laten weten of ze alsnog wil aansluiten.

 

Verworpen

Op verzoek van een aantal raadsleden werd daarom opnieuw een extra vergadering uitgeschreven. Dinsdagmiddag meldde het raadslid van Keerpunt 2010 zich wegens ziekte opnieuw af. De stemmen zouden daarmee wederom staken. De op de agenda staande voorstellen worden na twee keer stakende stemmen als verworpen beschouwd, zo geldt de wettelijke regeling. Dat zou betekenen dat herindeling per 2022 van de baan is. Op voorstel van burgemeester Lex Roolvink zijn de agendapunten over de bestuurlijke toekomst van de agenda afgevoerd. Er is dus niet over gestemd.

 

Voor 18 februari staat een reguliere raadsvergadering gepland.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Chris (Gemeenteambtenaar) op
Dit raadslid is wel erg ziek. Heel veel beterschap gewenst.
Door Rood Hesje (wie wil in Grave wonen) op
Altijd is Kortjakje ziek?