of 64740 LinkedIn

Debatten op tv en radio in aanloop naar verkiezingen

In de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zijn op tv en radio meerdere politieke debatten te zien en te horen. Politici, zowel landelijke als provinciale, schuiven in verschillende samenstellingen aan bij radio- en tv-programma's om met elkaar te debatteren. De Provinciale Statenverkiezingen worden op woensdag 20 maart gehouden. De gekozen Statenleden bepalen op hun beurt twee maanden later de samenstelling van de Eerste Kamer.
7 reacties

In de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zijn op tv en radio meerdere politieke debatten te zien en te horen. Politici, zowel landelijke als provinciale, schuiven in verschillende samenstellingen aan bij radio- en tv-programma's om met elkaar te debatteren. De Provinciale Statenverkiezingen worden op woensdag 20 maart gehouden. De gekozen Statenleden bepalen op hun beurt twee maanden later de samenstelling van de Eerste Kamer.

Lijsttrekkers

Dit weekeinde is bij Omroep WNL een tv-debat met de lijsttrekkers voor de Eerste Kamer in het programma WNL Op Zondag. Het debat staat onder leiding van presentator Rick Nieman. De lijsttrekkers van VVD, GroenLinks, CDA, PvdA, D66 en FvD zijn daar bij.

 

Baudet wel

Op 8 maart houdt RTL een debat met landelijke partijleiders. Deelnemers zijn de acht fractieleiders die de meeste zetels scoren in de peilingen. Gevolg is dat fractievoorzitter Gert-Jan Segers van regeringspartij ChristenUnie niet mag meedoen en Thierry Baudet van de kleinste partij in de Tweede Kamer, Forum voor Democratie, wel.

 

Vier grootste oppositiepartijen

Op dezelfde 8e maart houdt de NOS eveneens een debat, ook met lijsttrekkers voor de Eerste Kamer. Dit debat is op NPO Radio 1 te beluisteren en staat onder leiding van Lara Rense en Xander van der Wulp. Op 18 maart, twee dagen voor de Provinciale Statenverkiezingen, leidt Suzanne Bosman op NPO1 een verkiezingsdebat tussen de vier regeringspartijen en de vier grootste oppositiepartijen.

 

Eén-op-één-debatten

Op dinsdag 19 maart houdt de NOS in het programma 'Nederland Kiest' een groot slotdebat. Alle dertien landelijke partijleiders doen daar mee aan één-op-één-debatten. Rob Trip leidt de gesprekken. Op 20 maart zendt de NOS de uitslagenavond uit. Rob Trip presenteert het programma, Dionne Stax brengt de uitslagen. In de uitzending wordt geschakeld naar bijeenkomsten van de politieke partijen en naar provinciehuizen. Ook komen kiezers aan het woord. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door p op
Overigens bonus voord e journalist die inhoudelijk doorvraagt waarom op statenlid x of heemraad y door dat zogenaamde landelijke kopstuk wordt gestemd
Door p op
nationale lijstrekkersdebatten voor provinciale verkiezingen, waterschapsverkiezingen, gemeenteraadsverkiezingen, Europese verkiezingen.
Of ze willen he tniet snap, of het is tijd om flink te bezuinigen. Blijkbaar hebben die landelijke politici weinig om handen...
Door W.F.Willems (pensioen) op
Thierry non urinat in ventum
Door Gerard (GGZ client) op
Zet m op Thierry ik stem op forum van democratie ik wil dat er een eind word gemaakt aan die schijndemocratie van VVD en de rest van die losgelaten idioten
Door Forum voor Democratie, Thierry Baudet en mr. Hiddema, ambtenaren en kartelkraker? (Forum voor Democratie, Thierry Baudet en mr. Hiddema, ambtenaren en kartelkraker?) op
Forum voor Democratie, Thierry Baudet en mr. Hiddema, ambtenaren en kartelkraker?

Wil FvD 60% van de ambtenaren kwijt door blockchain en algoritmen?

Zou en goede zaak, er zijn nu al meer dan ongeveer 30% overheidsbanen die er niet toe doen en overgenomen kunnen worden door blockchain en algoritmen, kosten slechts bakken belastinggeld en dat willen burgers beslist niet. De andere ongeveer 40% gaat vanzelf volgen, door de genoemde automatisering.
Door Hans Bruynsma (raadscommissielid) op
Debatten met landelijke lijsttrekkers????? Mogen we de Eerste Kamer dan rechtstreeks kiezen? Ik dacht dat het ging om Provinciale Staten! Kortom, de landelijke politiek bemoeit zich weer eens met regionale politiek. En dan ook straks nog verkiezingen voor het EP waar men zich mee bemoeit. O ja, heb ik mijn aanslag Waterschap goed begrepen, zijn er tegelijk met PS ook weer Waterschapsverkiezingen. Ik word ziek van verkiezingen!
Door Boris op
Tijdsverspilling. Ze praten hun achterban naar de mond, daarna duiken ze een achterkamer in, dealtjes maken, dan is het de tijd uitzitten en geen gekke dingen doen, en vooral naar de pijpen van de partij dansen. No thanks.
Het wordt tijd voor een nieuw democratisch bestel.