of 59794 LinkedIn

Burgemeester Helmond duikt onder na bedreiging

Burgemeester Fons Jacobs (foto: Omroep Brabant)
Burgemeester Fons Jacobs (foto: Omroep Brabant)
1 reactie
,,Een reëel geachte dreiging uit het crimineel milieu'', is er de reden voor dat de Helmondse burgemeester Fons Jacobs momenteel persoonlijke bewaking krijgt en dat de coffeeshop Carpe Diem per direct is gesloten. Dat zei locoburgemeester Frans Stienen woensdag tijdens de persconferentie in Helmond. Over de aard van de dreiging en uit welke hoek die zou komen deed hij geen mededeling.

Niet buigen
Stienen benadrukte wel met deze maatregelen niet te buigen voor geweld. ,,Veiligheid staat voorop", zei Stienen.Burgemeester Jacobs en zijn vrouw verblijven op een onbekende plek. Bij de woning van de burgemeester staat een bemande bewakingsunit en er is camerabewaking. Locoburgemeester Frans Stienen neemt voorlopig waar. Stienen: ,,De bedreiging is in- en intriest. De burgemeester is bij de beslissing over een tweede coffeeshop altijd integer en uiterst zorgvuldig te werk gegaan".


Veiligheid omwonenden
Ook de dreiging tegen coffeeshop Carpe Diem was volgens Stienen dermate serieus, dat zondag na een drie uur durend overleg met politie en justitie is besloten om de coffeeshop te sluiten. Ook in deze situatie komt volgens de locoburgemeester de veiligheid van de omwonenden op de eerste plaats.

Aanslagen
Toen de coffeeshop nog in aanbouw was, reed in juni een terreinwagen naar binnen. In juli werd de coffeeshop verwoest door een aanslag met twee handgranaten. ,,De exploitant is begrijpelijk niet blij met het besluit. Binnenkort zitten we samen rond de tafel", aldus Stienen.

Of de dreiging een mogelijke relatie heeft met de drugsgeweldsdelicten van de laatste tijd in Eindhoven, was Stienen niet bekend.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door paul (ambtenaar ter secretarie) op
dit is het topunt van monopolisme, volgens mij de NMA aan zet.
Alle gekheid op een stokje. Dit is te gek voor woorden natuurlijk.
De daders zijn vast wel bekend maar in onze rechtstaat kun je met een goede advocaat heel lang volhouden dat je niks met het weren van concurentie te maken hebt.