of 59250 LinkedIn

Burgemeester Aalburg krijgt dreigbrief

De burgemeester van de Brabantse gemeente Aalburg, Fons Naterop, heeft maandag een dreigbrief gekregen vanwege de mogelijk komst van vluchtelingen.
7 reacties

De burgemeester van de Brabantse gemeente Aalburg, Fons Naterop, heeft maandag een dreigbrief gekregen vanwege de mogelijk komst van vluchtelingen.

Doelwitten
In het schrijven, dat binnenkwam bij de regionale omroep, worden volgens de politie ernstige bedreigingen geuit richting de burgemeester en leden van de politieke partijen. Het gemeentehuis en politieauto’s worden als mogelijke doelwitten genoemd.

Steen
In de brief wordt ook verwezen naar de twee incidenten vorige week in Veen. In dit dorp, dat valt onder de gemeente Aalburg, ging een politieauto in vlammen op en er ging een steen door de ruit van de wc van een Syrische man. Uit onderzoek is gebleken dat de auto waarschijnlijk in brand is gestoken.

Rechtstaat geschonden
'De rechtstaat wordt hierdoor in ernstige mate geschonden. Het is volstrekt onacceptabel dat mensen op deze wijze hun gelijk proberen te halen', zegt de burgemeester, die aangifte heeft gedaan. De politie heeft een team opgezet die de zaak gaat onderzoeken.

Autobranden
Naterop kreeg in het verleden al verschillende keren een dreigbrief. Deze brieven gingen onder meer over de traditionele autobranden tijdens de jaarwisseling in Veen. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Marije op
De burgemeester moet zich maar eens sterk gaan opstellen.
1 dreigbrief en ze zijn al van slag.
De gemeenten zelf en de wijkteams mogen burgers van alles aan doen u maakt hier ook geen werk van en meldt dit niet bij de overheid.
U laat ons pesten en sarren door die teams en privacy maatregelen worden niet genomen.
Mijn dochter moet verplicht omgaan met vieze mannen en manwijven ( vrijwilligers,burgernet,teamleden die haar de hele dag volgen om contact te maken ) die interesse in haar hebben,haar filmen en dossier in handen hebben en haar in alle vrijheid mogen aanraken door de participatie.
Was het maar een dreigbriefje aan ons adres dat was stukken beter geweest. Verman u en kom op voor de rechten van de burgers en veiligheid van opgroeiende vrouwen.
Door Jeroen op
OerhollandseJongens: De autobranden in Veen waar jij naar verwijst zijn helemaal geen traditie maar vinden pas sinds een jaar of 25 plaats en zijn vooral een bezigheid van (zoals Henk het ook al aangeeft) een zelfde soort etterbakken die met hun intimidatie, aanslagen, geweld enz. al maanden de democratische rechtsgang in Nederland ondermijnt, en hiermee aangeeft niets van het democratische systeem begrepen te hebben.
Door Niels Bosch op
Er komen sowieso hele slechte tijden aan voor de burgers alles wordt maar weggestopt in de prullenbak iedereen kan lekker zijn gang gaan.Je ziet het bij de teams ,de politie en de gemeenten er is nu totale vrijheid.
Ze hebben het nog nooit zo leuk gehad en de overheid ziet niets en doet niets meer omdat ze het ook niet meer kunnen.Gemeenten melden toch niets meer ongeacht hoe ernstig het mis gaat.
Door Henk op
@oud.jongens: Wellicht komt de actuele dreigbrief van dezelfde etterbakken die dreigen m.b.t. traditionele autobranden rond de jaarwisseling. Zeker ook dwepers met Geert W. Dit lijkt mij een betere veronderstelling.
Door Oerhollandse Jongens op
Naterop kreeg in het verleden al verschillende keren een dreigbrief over traditionele autobranden tijdens de jaarwisseling, lijkt erop dat er iets anders aan de hand is dan wat enkele linkse hysterici met teveel vrije tijd tot vervelens toe gillen..
Door Jeroen op
Het moge nu toch wel duidelijk zijn dat de volgelingen van onze geblondeerde populist niet echt begrijpen wat leven in een democratische rechtsstaat precies inhoud, vanwege de oproep van onze geblondeerde roeptoeter tot het in verzet komen is zijn achterban ervan overtuigd geraakt dat geweld, aanslagen, rellen, intimidatie enz. onderdeel zijn van een democratische rechtsgang, als je vervolgens deze figuren (onder de tegenstanders van een AZC is deze groep overigens wel een kleine minderheid) nader beschouwt dan heb je maar een klein beetje mensenkennis nodig om te weten dat 90% van deze figuren een justitieel verleden heeft, hierbij is dan ook het spreekwoord “De pot verwijt de ketel” zeer van toepassing.
Door Henk op
Wie zouden de schrijvers/bezorgers van deze dreigbrief zijn? Ongetwijfeld zijn dat 'populisten' die dreigen kennelijk normaal vinden. Zij verzieken de rechtstaat in Nederland. En door wie weten zij zich gesteund? Door die meneer die spuitbusjes met verfspray uitdeelt voor 'bescherming', want vrouwen zouden bedreigd worden (zo maak je nieuws). Hiermee wordt echter de wereld op zijn kop gezet. En worden drreigbrieven uitgelokt.