of 59281 LinkedIn

Beveiliging voor burgemeester Haarlem

Burgemeester Bernt Schneiders van Haarlem
Burgemeester Bernt Schneiders van Haarlem
1 reactie

Burgemeester Bernt Schneiders van Haarlem wordt met onmiddellijke ingang beveiligd. De hoofdofficier van justitie in Noord-Holland heeft daartoe maandagavond besloten. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) houden de maatregelen ,,verband met de veiligheid van de burgemeester van Haarlem''.

Alle scenario's open

De auto van Schneiders brandde zondagnacht uit. Er wordt uitgegaan van brandstichting. ,,In dit onderzoek worden alle scenario’s opengehouden, inclusief de veiligheid van de burgemeester'', aldus het OM in een verklaring. Over de aard van beveiligingsmaatregelen doet het OM nooit mededelingen.

,,De politie doet net als bij andere autobranden onderzoek. Uiteraard wordt ook onderzocht of het een op mij gerichte actie betreft'', aldus Schneiders maandagochtend tegen RTV Noord-Holland. Daar zei hij toen overigens niet van uit te gaan.
 
Hells Angels 

De NOS meldde maandag dat het mogelijk om een vergeldingsactie gaat. In april werd de baas van de Haarlemse afdeling van de Hells Angels opgepakt nadat in een loods in de stad een wapenarsenaal was ontdekt. Daarbij werden onder meer een uzi, een raketwerper, handgranaten gevonden, gestolen goederen en contant geld in beslag genomen. De autobrand is mogelijk een vergeldingsactie. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jan op
Niemand heeft het over die auto die ernaast stond. Ook die is total loss.